Wednesday, June 19, 2019


Neredi tokom prvomajskih demonstracija

By GLASRAZUMA.RS , in SVET , at 01/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Više stotina maskiranih anarhista razbijali su danas izloge, palili vozila i gađali kamenicama specijalne snage policije u Parizu.

Uhapšeno je više od 200 ljudi, dok su četiri osobe lakše povređene.

Policija je upotrebila suzavac i vodene topove kako bi rasterala demonstrante, javio je Rojters.

“Osuđujem sa apsolutnom odlučnošću nasilje koje se danas dogodilo i poremetilo skup povodom Prvog maja”, napisao je na Tviteru predsednik Francuske Emanuel Makron koji se nalazi u poseti Australiji.

“Sve će biti učinjeno kako bi počinioci bili identifikovani i odgovarali za svoje akcije”, dodao je on.

Vlasti su saopštile da se oko 1.200 demonstranata, od kojih su mnogi bili obučeni u crno, pojavilo na marginama demonstracija koje su organizovane na Međunarodni dan rada – 1. maj.

Policija je saopštila da su demonstranti članovi ekstremno levičarske grupe poznate kao “Crni blokovi”. Šef pariske policije Mišel Delpueš saopštio je da je među povređenima i jedan policajac.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo okrivila je za izazivanje štete “nekoliko stotina maskiranih pojedinaca”. Delpueš je procenio da su izgrednici činili oko 1.200 od ukupno 20.000 demonstranata, kao i da je velika većina njih bila mirna.

IZVOR: TANJUG

Facebook komentari