Wednesday, June 19, 2019


Progovorio bivši lekar predsednika SAD

By GLASRAZUMA.RS , in SVET , at 02/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Harold Bornstin, bivši lekar Donalda Trampa tvrdi da su službenici Bele kuće prošle godine “upali” u njegovu ordinaciju i odneli medicinsku dokumentaciju predsednika SAD pošto je medijima otkrio da mu je godinama prepisivao preparate za rast kose.

Bornstin je za TV mrežu NBC ekskluzivno izjavio da mu je lično Tramp 2015, kad je bio kandidat za predsednika SAD, izdiktirao izveštaj, koji je lekar i potpisao, u kom se navodi da su njegovo “zdravlje i otpornost organizma izuzetni”.

“Mogu bez trunke sumnje da potvrdim da će gospodin Tramp, ako bude izabran, biti najzdraviji čovek koji je ikad postao predsednik”, navodi se u izveštaju koji je Bornstin, kako tvrdi, pisao po Trampovom diktatu.

Dr Bornstin, opisan u pismu kao Trampov lekar “od 1980. godine”, rekao je CNN-u u utorak da nije napisao pismo koje je Tramp objavio u predvečerje predsedničkih izbora kako bi se smanjila zabrinutost zbog njegovih sposobnosti, prenosi Gardijan.

“On je diktirao to celo pismo. Nisam napisao to pismo “, rekao je Bornsein za CNN. Harold Bornstin tvrdi i sa su mu Kit Šiler, šef Trampovog obezbeđenja, i advokat Alen Gartgen upali u ordinaciju u februaru 2017. godine i odneli predsednikovu medicinsku dokumentaciju.

Zbog tog događaja, koji je trajao 25-30 minuta, on kaže da se osećao “silovano, uplašeno i tužno”. Takođe se požalio da mu nije pokazan nikakav nalog.

Taj “upad” se navodno dogodio samo dva dana pošto je Bornštejn rekao za Njujork tajms da je Trampu prepisivao lek “propecia”, koji se koristi protiv gubtika kose kod muškaraca. Takođe je rekao da je predsedniku prepisivao i lekove za crvenilo i holesterol, a izneo je i nadu da bi mogao da postane i lekar u Beloj kući.

Dan kasnije, kako je rekao, pozvala ga je Trampova dugogodišnja asistentkinja Ronda Gref i rekla: “Znači, hteo si da budeš lekar u Beloj kući? Zaboravi, otpao si”.

Doktor Bornstin je kaže i da ne smatra da je kršenje lekarske etike to što je nekome ispričao da je Tramp koristio lek za rast kose.

Tim povodom, oglasila se Bela kuća koja je saopštila da bivši telohranitelj predsednika Trampa nije uradio ništa neobično kada je uzeo od predsednikovu zdravstvenu dokumentaciju, a što je Bornstin okarakterisao kao “upad”.

Portparolka Sara Sanders pravdala je taj potez: “Standardna procedura za novog predsednika je da medicinsko odeljenje Bele kuće preuzme predsednikovu medicinsku dokumentaciju. Ona je osporila da je taj čin ličio na “upad”.

IZVOR: THE GUARDIAN

Facebook komentari