Wednesday, June 19, 2019


Policija ponovo zabranila skup radikala u Hrtkovcima

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 02/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu poništilo je rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani okupljanja Srpske radikalne stranke u nedelju, 6. maja u Hrtkovcima, saopštila je ta stranka.

SRS je navela da nakon presude Upravnog suda Odeljenja u Novom Sadu, više ne postoji nijedan pravno valjan razlog za zabranu skupa 6. maja u Hrtkovcima, ispred zgrade Doma kulture “Sveti Sava”, od 11 do 13 časova.

Ta stranka je navela da bi svaki eventualni pokušaj zabrane predstavljao zloupotrebu i doveo u pitanje nezavisnost sudske grane vlasti.

SRS je podsetila da je tužbu Upravnom sudu “na nezakonito Rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije o neosnovanoj zabrani okupljanja u Hrtkovcima” podnela blagovremeno. Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu je odluku o poništenju rešenja Uprave policije donelo u ponedeljak, 30. aprila, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da garantuje da 6. maja u centru Hrtkovaca nikakvih skupova neće biti i da je odluka o zabrani najavljenih skupova na toj teritoriji donesena na osnovu procene da bi najavljeni skupovi bili štetni po bezbednost građana.

MUP je ranije saopštio da neće dozvoliti okupljanja 6. maja u selu Hrtkovci.

IZVOR: BETA

Policija ponovo zabranila skup radikala u Hrtkovcima

Policija je Srpskoj radikalnoj stranci ponovo uručila rešenje kojim se zabranjuje skup te stranke zakazan za 6. maj u Hrtkovcima.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova postupila je u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup SRS-a u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Podseća se da je Upravni sud nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je istu potpisao predsednik sremskog Okružnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizuje skup, a po mišljenju Upravnog suda ovo lice ne može biti organizator.

Postupajući po ovoj presudi Uprava policije je poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup Srpske radikalne stranke i vratila predmet na ponovno odlučivanje uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi.

Organizatoru je naloženo otklanjanje nedostataka iz prijave, što su oni i učinili. Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uručeno rešenje kojim se zabranjuje skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima.

IZVOR: N1

Facebook komentari