Thursday, May 23, 2019


Prvi stranac u istoriji NBA

By GLASRAZUMA.RS , in SPORT , at 03/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Finiks Sansi i Igor Kokoškov su postigli dogovor i srpski trener će postati prvi šef stručnog štaba nekog NBA tima koji je rođem izvan Severne Amerike, saopštio je zvanični sajt NBA lige.

Kokoškov će preuzeti vođenje tima čim Juta, gde je trenutno vodeći asistent, završi takmičenje u ovogodišnjem plej-ofu (trenutno  igra u polufinalu Zapadne konferencije protiv Hjustona).

Menadžer Finiks Sansa Rajan Mekdonau je rekao da su u klubu oduševljeni što se Igor vraća kući u Arizonu, ovog puta kao glavni trener.

Kokoškovi je, inače, u karijeri imao prilike da radi kao asistent u Finiksu.

“Igor je bio pionir tokom svoje košarkaške karijere i doneće nam visok nivo trenerskog iskustva u klub”, rekao je Mekdonau i podsetio na Igorovu karijeru i činjenicu da je bio prvi stranac koji je postao pomoćni trener u NBA, prvi koji je osvojio titulu, a sada evo i prvi koji je postao glavni trener.

Prethodno je i ESPN objavio informaciju novinara Adriana Vojnrovskog da su se Mekdonau i Kokoškov susreli u Hjustonu, uoči prve utakmice Jute i Rokitsa u nedelju i da ja dogovor tada postignut (lokalni mediji u Arizoni navode da je dogovor postignut izmedju prve i druge utakmice).

Tek, prema tim izvorima Kokoškov je jedini kandidat koji je imao dva razgovora sa upravom kluba.

Prvi intervju je obavljen telefonom, a kada su se susreli “licem u lice” dogovor je brzo pao, pošto su bili oduševljeni srpakim trenerom.

Sansi su tekuću sezonu završili sa najgorim skorom u ligi 21-61 pa će na predstojećem draftu imati najviše šansi za prvog (25%) ili jednog od prva tri pika (64,2%).

Kokoškov je 19. trener u istoriji Sansa.

IZVOR: NEDELJNIK

Facebook komentari