Wednesday, June 19, 2019


Vučić: Država zabranila sve skupove u Hrtkovcima

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 04/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

U Hrtkovcima u nedelju 6. maja neće biti nikakvih skupova, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je država zabranila sva okupljanja tog dana.

„Država je zabranila sve skupove u Hrtkovcima. Srbija neće u prošlost, već u budućnost. Srbija neće dozvoliti uznemiravanje stanovništva u bilo kojem mestu u našoj zemlji”, dodao je predsednik.

„Srbija garantuje mir, bezbednost i stabilnost. Nikakvih nemira, sukoba i skupova neće biti u Hrtkovcima”, rekao je predsednik novinarima u Beogradu.

On je zamolio sve političke stranke koje su za taj dan najavile okupljanja u Hrtkovcima da razumeju odluku države države, jer država, kaže, ima pravo da zabrani okupljanja kada postoji mogućnost značajnijeg ugrožavanja javnog reda i mira.

Kako je rekao, meštane Hrtkovaca više zanima otvaranje fabrika u Rumi.

Hvala Guterešu, očekujem podršku Rusije u SB UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo vremena rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mesto predsedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sednice o KiM ili da njih ne bude u sadašnjoj formi, naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

U svakom slučaju, rekao je Vučić, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju.

Kako je ocenio, Gutereš je pokazao da je zaslužio da bude na čelu UN svojom nepristrašnošću i odgovornošću i podvukao da je to važna vest jer je zaista osudilo ponašanje kosovske policije i doprineo time razrešenju svega što se desilo Kosovskoj Mitrovici.

Naša pozicija nije laka, ali nastavićemo da se borimo, naglasio je Vučić.

„Pred nama je period od narednih nekoliko meseci koji će biti svakako odlučujući i biće težak za našu zemlju i narod”, upozorio je Vučić.

Kako je rekao, očekuje takođe i velike i značajne pritiske, istkao da ćemo pokušati da dođemo do kompromisnog rešenja”, ali se, kaže, plaši da „mnogi u svetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka”.

„Na nama je da ne donosimo odluke na prečac”, rekao je Vučić i dodao da ćemo videti šta se srpskom narodu nudi, da ćemo to sagledati i onda donositi odluke važne za budućnost našeg naroda, svakako samostalno, istakao je, kao i do sada.

„Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo”, primetio je Vučić.

Izvesno značajnije povećanje plata i penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je značajnije povećanje plata i penzija izvesno, ali da će se sa premijerkom Anom Branbić dogovoriti u kom obimu.

Vučić je naveo da se stopa rasta povećava, da nezaposlenost i dalja pada, te da se u Beogradu ona nalazi na rekordno niskom nivou.

„BDP raste snažnije nego ikada, imamo suficit u budžetu tri godine za redom, strane direktne investicije su nam najveće u regionu. To se vidi po potrošnji, po prodaji stanova i automobila”, rekao je Vučić.

Rekao je da svakako očekuje da rast privrede i dalje bude preko četiri odsto, (sada je 4,5 odsto), te dodao da to osim Srbije imaju u Evropi još Irska, Rumunija i Poljska, dok je Mađarska četvrta.

„Čini mi se da je to najviše u Evropi, i nadam se da ćemo i dalje imati preko četiri odsto, ali mi, za razliku od tih drugih zemalja, imamo suficit u budžetu, a verujem i da ćemo imati dovoljan broj stranih investicija”, rekao je Vučić.

Da li ćemo sve to uspeti, dodao je, zavisi i od građana, jer, „ono čime smo najviše ophrvani jeste Kosovo, da ne kažem opsednuti”.

„Nije lak period pred nama, pred Srbijom, ali zajedno ćemo uspeti da se izborimo za ono što je najbolje za našu zemlju, a ako ne uspemo možda će neko drugi imati više uspeha u budućnosti”, poručio je.

Glavno je, zaključio je, da smo izašli iz recesije, iz krize definitivno, „a da li se živi bolje… ali biće sigurno novih povećanja primanja”.

Predsednik je najavio i da će nakon susreta koje će imati s predsednicima Turske i Rusije održati sastanak kako bi se videlo šta je moguće uraditi kako bi se ubrzala gradnja stanova za pripadnike vojske i policije.

Izgradnja će najpre početi u Nišu, a zatim i u Vranju, Leskovcu, rekao je Vučić i dodao: „Pokušaćemo da pomognemo mladim ljudima koji su u nauci da reše stambeno pitanje, pa posle i svim ostalim mladim ljudima”.

Očekujem još bolju privrednu saradnju s Rusijom i Turskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da od posete Turskoj i Rusiji očekuje dalje poboljšanje, pre svega ekonomske saradnje.

„Mislim da građane Srbije kada se sastajete sa nekim od lidera to ne zanima, oni čekaju da vide rezultate u svom novčaniku”, rekao je novinarima povodom predstojeće poseti Ankari i Moskvi.

Vučić: Meni ne treba obezbeđenje, a pretnje su nevaspitane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je prethodnih dana potpisao da njemu nije potrebno obezbeđenje, te da je uveren da mu pojedini predstavnici opozicije ne mogu ništa uprkos pretnjama.

„Potpisao sam da mi ne treba obezbeđenje. Ljudi su se čudili. Izašao sam, pa šta će da urade Đilas, Janković, Jeremić? Oni će nešto da urade? Ne razumem, hoće nekog da biju, oni? Ne razumem”, rekao je na konferenciji za novinare upitan da komentariše pretnje putem Tvitera Milenku Jovanovu, potpredsedniku Srpske napredne stranke.

„Ti mnogo hrabri i jaki ili šta su već, možete da mislite šta bi radili da su na vlasti ako takve pretnje izriču sa tih mesta kada su u opoziciji. Možete da mislite kako bi se bahato i arogantno ponašali da su na vlasti”, dodao je, primetivši da stvari obično izgledaju tako da je jedno na malom ekranu, a kada se dođe ispred njih te stvari izgledaju drugačije.

„A za Jovanova ne brine, osim što je to ružno i nevaspitano i ništa više”, zaključio je Vučić.

IZVOR: TANJUG

Facebook komentari