Wednesday, June 19, 2019


Hrtkovci: Fizički obračun radikala i aktivista LDP-a

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 06/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

11:01 – Lider radikala Vojislav Šešelj upravo je napustio Jarak, čime je završeno okupljanje pristalica SRS-a u tom mestu u blizini Hrtkovaca.

Zbog najavljenog mitinga Srpske radikalne stranke blokirani su prilazi ka Hrtkovcima i oko 1.500 policajaca je na terenu.

Uprkos tome, članovi Srpske radikalne stranke, predvođeni liderom Vojislavom Šešeljem, krenuli su iz Zemuna ka Hrtkovcima.

Svi prilazi selu su blokirani iz pravca Šapca, Sremske Mitrovice, Pećinaca, Nikinaca i Rume.

N1 je objavio da je Šešelj sa  desetak aktivista stranke stiga do policijske barikade u mestu Jarak.

Šešelj je po dolasku u Jarak, nedaleko od policijskog kordona, seo na stolicu koju su mu doneli aktivisti i novinarima rekao da će uskoro davati izjave, ali da mu “treba malo vremena da se odmori u hladu”.

Lider radikala je rekao da ih na putu niko nije zaustavljao, da je bilo nešto policije na silasku sa autoputa ka Jarku, a takođe dodao da će još malo sačekati da se prikupe pristalice radikala, prenosi Blic.

On je blokadu ocenio kao grešku, rekao je da su angažovane velike snage, ali i da je dva puta već bio u Hrtkovcima, doduše, kako je rekao, u zatvorenom prostoru.

U centru naselja Jarak na 7 kilometara od Hrtkovaca, raspoređene su jake bezbednosne snage koje imaju zadatak da spreče Šešelja da stigne do sela i održi miting.

Tanjug

Tamo “sve vrvi od policije” koje ima i na barikadama, ali u o okolnim njivama, N1.

Lokalni župnik rekao je za N1 da Hrvati danas najverovatnije neće ni izlaziti iz svojih kuća, te da se to vidi i po tome što je od 17 dece, samo jedno došlo na jutrošnji čas veronauke.

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je okupljanje u Hrtkovcima povodom 26. godišnjice radikalskog mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine.  Dolazak u Hrtkovce najavili su i predstavnici Demokratske stranke (DS), Lige Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Liberalno demokratske partije (LDP). Kako su naveli predstavnici demokrata, oni će doći kao slobodni građani, dok su iz LDP-a istakli da će “lično sprečiti” skup radikala.

RTS javlja da se stanovnici Hrtkovaca, po njihovim rečima, osećaju “kao zatočenici mitinga koji je zabranjen, a koji ih ne interesuje”.

Foto Tanjug
Problem im je, navodi RTS, utoliko veći što je danas Đurđevdan, pa im brojni gosti ne mogu doći, zbog zabrane ulaska u selo.

“Nemamo problem, niti Hrvat sa Hrvatom niti Srbin sa Hrvatom, ni Mađar sa Hrvatom, ni Mađar sa Srbinom, nema nikakvih problema. Ovo je mirno selo, a zbog čega ovo sve treba, ja ne znam”, rekao je Željko Savatić iz Hrtkovaca, a prenosi RTS.

IZVOR: NEDELJNIK

Facebook komentari