Sunday, June 16, 2019


Skup protiv pedofilije

By GLASRAZUMA.RS , in SVET , at 06/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Nekoliko desetina aktivista katoličkog udruženja protiv pedofilije i dečije pornografije unutar i van Crkve, okupilo se ispod prozora poglavara Rimokatoličke crkve Franje u Vatikanu zahtevajući nultu toleranciju prema pedofiliji.

Povodom Dana dece žrtava pedofilije, članovi udruženja Meter pridružili su se vernicima koji su došli na misu koju je predvodio papa Franja na trgu Svetog Petra.

“Pozdravljam predstavnike udruženja Meter i ohrabrujem ih da posvećeno nastave da podržavaju decu žrtve nasilja”, rekao je papa s prozora svoje rezidencije.

Predsednik udruženja, italijanski sveštenik Fortunato di Noto izjavio je za Frans pres da su došli jer žele da budu u blizini pape koji je na strani žrtava, kao i da ukažu da treba još dosta da se učini kako bi se skrenula pažnja da je pedofilija fenomen prisutan u celom svetu.

On je rekao da je papa pominjao nultu toleranciju prema pedofiliji, ali upozorio da nultu toleranciju treba i zaista postići.

IZVOR: BETA

Facebook komentari