Press "Enter" to skip to content

Vučić o ubistvu Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveren je da će se istina o ubistvu Olivera Ivanovića saznati i dodao da Begrad ima “različitih čudnih indicija” o tom slučaju, ali da će to prepustiti nadležnim organima.

U intervjuu za beogradski dnevni list “Kurir”, Vučić kaže da je uvek najvažnije, kad se dogodi neki zločin, poći od motiva.

“Pa moje pitanje je – šta je moglo da bude motiv? Teško da ćete doći do bilo kakvog značajnijeg motiva, pa da kažete da su ubistvo počinili Srbi. I histerija koju su pojedini Srbi pokrenuli, uz podršku nekih ambasada, da iza ubistva sigurno stoje Srbi, od početka nam je jasno govorila da su tu u pitanju veoma čudne stvari”, naveo je.

Satelitski snimci

Indikativno je, kaže predsednik, da su nam, kada smo tražili satelitske snimke, rekli da je bio maglovit dan, prekriven oblacima.

“Nismo dobili snimke da to proverimo. Jer sve bismo tim snimcima utvrdili”, uveren je predsednik i precizira da se na satelitskom snimku sve vidi – gde se nalaze lica koja su spaljivala automobil, u kom smeru su pobegli…

On smatra smešnim objašnjenje da preko snimaka nije moguće videti jer je bio oblačan dan.

“Nema dokaza da su to uradili Srbi”

“A i da baš u tom trenutku navodno kamere nisu radile, a radile su. I hiljade nekih drugih stvari koje su bile čudne… Sve nam je bilo čudno od samog početka, naše službe imaju različitih indicija, tragaju za dokazima. I siguran da je to nešto što ne može doveka da bude neotkriveno. A i ljudima hoću da kažem da je sve, od samog uviđaja, i to po direktnom nalogu stranaca, bilo u rukama Albanaca. Od početka do kraja”, rekao je predsednik Vučić.

Na konstataciju da, sudeći prema izjavi kosovskog premijera Ramusha Haradinaja, on sad prebacuje lopticu na Beograd, on kaže:

“Ne, ne prebacuje. Ne, oni su hteli da kažu nešto drugo – nemaju nijedan trag, pokušavali su da kažu da su to sasvim sigurno uradili Srbi, a nisu našli ni jedan jedini dokaz, kao što vidite. Inače bi pohapsili sve Srbe što ih ima na severu KiM”.

Strani faktori

Predsednik kaže i da nije tajna da su ljudi iz određenih ambasada plasirali informacije preko nekih naših ljudi, da se to podrazumeva i da to sve vreme rade.

Na konstataciju da to znači da umešanost u taj zločin mogu da imaju i neki strani faktori, Vučić kaže da ne tvrdi da su umešani u zločin.

“Ali tvrdim da imaju više saznanja nego što bi im odgovaralo da to kažu”, istakao je on.

IZVOR: AL JAZEERA BALKANS

Be First to Comment

Leave a Reply