Wednesday, June 19, 2019


Siniša Mali novi ministar finansija?

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 08/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Nakon ostavke Dušana Vujovića, postavlja se pitanje, ko će biti novi ministar finansija.

Kako javlja RTS za novog ministra finansija biće predložen Siniša Mali, dosadašnji gradonačelnik Beograda.

Mali bi trebalo da zameni Dušana Vujovića, koji se juče povukao sa te funkcije i o tome je obavestio predsednicu Vlade Anu Brnabić.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, razlozi za povlačenje ministra Vujovića su lične prirode. RTS-u je potvrđeno da će za novog ministra finansija biti predložen Siniša Mali.

Ministar Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama, navodi se u saopštenju.

“Priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata”, navodi se u pismu.

U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Premijerka će prema proceduri, dostaviti pisano obaveštenje predsednici Narodne skupštine.

Ostavka Vujovića biće verifikovana na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine, a do tada će funkciju ministra finansija obavljati Vujović.

Vujović je bio ministar privrede u Vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga, imenovan je za ministra finansija, takođe u Vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016.

Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu Vlade Ane Brnabić od juna prošle godine do danas.

IZVOR: NEDELJNIK

Facebook komentari