Thursday, May 23, 2019


Srpska lista se ne vraća u Vladu Kosova

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 08/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Srpska lista neće se vratiti u Vladu Kosova, jer nisu otklonjeni svi razlozi napuštanja vlasti u Prištini, saopštila je Srpska lista. 

Kako se navodi u saopštenju, nije bilo razgovora o obnavljanju aktivnosti u vladi, kao ni promena od trenutka kada je Srpska lista napustila vladajuću koaliciju.

Srpska je ocenila da je najbolji način da se Srbi privole da učestvuju u političkim procesima u punom kapacitetu da prestane minorizacija Srba i besprizorno postupanje prema njihovim političkim predstavnicima.

“Shvatamo nezadovoljstvo onih koji znaju da bez srpskih predstavnika ne mogu da fingiraju politički pluralizam i nekakvo multietničko društvo, ali još jednom naglašavamo da za ovu situaciju nismo krivi mi, već oni koji su na nas slali maskirane nasilnike sa dugim cevima”, navodi Srpska.

Predstavnici Srpske liste napustili su Vladu Kosova 27. marta u znak protesta zbog hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavnog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici.

Prištinski mediji su ranije preneli da bi u toku ove nedelje Srpska lista trebalo da se vrati u Vladu Kosova.

IZVOR: BETA

Facebook komentari