Press "Enter" to skip to content

Snažna Putinova poruka onima koji bi da precrtaju istoriju

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Dan pobede ruskim građanima i vojnicima, poručivši da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije.

„Naš vojnik je zaštitio čast svoje zemlje. Naš narod se borio na život i smrt, a nijedna zemlja nije izdržala takvu najezdu. Ni sa čim se ne može izmeriti hrabrost naših vojnika“, naglasio je Putin.

„Međutim, podvig sovjetskog naroda koji je spasao svet od ropstva i Holokausta sada pokušavaju da precrtaju, da istoriju pretvore u laž, ali nećemo to dozvoliti“, poručio je Putin obraćajući se okupljenima na Paradi u Moskvi povodom 73. godišnjice pobede nad fašizmom.

„Dan pobede je sveti praznik za čitavu zemlju, praznik opštenacionalnog ponosa“, rekao je ruski predsednik, podsetivši da je to dan kada je slomljen nacizam i kada su uništeni njegovi planovi za svetsku dominaciju.

„Dugo čekana vest o tome obišla je čitav svet i svi su shvatili da je upravo Sovjetski Savez odigrao presudnu ulogu.“

„U junu 1941. rat je ušao u svaki dom“, podsetio je Putin, rekavši da je rat uvek izazov životu.

„Sećamo se pouka istorije i one nam ne daju da žmurimo. Razumemo svu opasnost savremenih pretnji, mir je veoma krhak“, istakao je Putin i dodao da je Rusija otvorena za dijalog o svim pretnjama savremenoj bezbednosti radi stabilnosti u svetu.

IZVOR: SPUTNIK

Be First to Comment

Leave a Reply