Thursday, May 23, 2019


Taksisti blokirali Slaviju, radi samo fontana… (FOTO, VIDEO)

By GLASRAZUMA.RS , in DRUŠTVO , at 10/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Kada su gradske vlasi projektovale muzičku fontanu na Slaviji, sa idejom da će Beograđani i strani turisti masovno da se okupljaju i gledaju da uživaju u muzici, sigurno nisu imali ovo u vidu.

U centru Beograda, pored zgrade Vlade Srbije, rano jutros počeo je protest taksista, zbog čega je centralni gradski trg potpuno blokiran.

Saobraćaj je, javljaju mediji, obustavljen i u Beogradskoj ulici, Ulici kralja Milana od Terazija ka Slaviji, kao i u delu Nemanjine ulice od Resavske, gde se nalazi više vladinih ministarstava. Policija od ranih jutarnjih časova usmerava vozila na alternativne pravce.

Foto Tanjug

Taksisti iz Ugovorne privredne komore protest su najavili ranije. Zatvorili su Slaviju i Nemanjinu ulicu i nameravaju da protest nastave ukoliko ih neko iz Vlade ne sasluša.

Taksisti su najavili da će na ulice izvesti oko 2.000 vozila. Oni zahtevaju da neko iz Vlade sasluša njihove predloge za izmenu Zakona o prevozu putnika, ali i ukidanje internet aplikacije “Kar go”.

Foto Tanjug

Predlažu ograničenje broja prevoznika, a ne vozila u gradu, kako na jedno vozilo ne bi mogla da se zaposle trojica taksista. Pokrenuli su pitanje dobijanja i izdavanja licenci, a traže i da se odredi ko i kako tačno može da spreči monopolizaciju lokacija od posebnog značaja, poput aerodroma. Žele i da se promeni zakonska odredba po kojoj taksi prevoznik koji izgubi taksi dozvolu ne može da je povrati, pa ni da se zaposli kao vozač.

IZVOR: NEDELJNIK

Facebook komentari