Wednesday, June 19, 2019


Tek što je otvorio most, Putin gradi veliki aerodrom na Krimu (VIDEO)

By GLASRAZUMA.RS , in SVET , at 17/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Ruski predsednik Vladimir Putin tek što je otvorio Krimski most, usmerio je svu pažnju na gradilište na drugom delu poluostrva: U Sevastopolju se već gradi drugi projekat veka, ogroman aerodrom.

Na obali Crnog mora, praktično iznova, Ministarstvo odbrane Rusije gradi aerodrom koji će moći da prima sve tipove aviona. Nazivaju ga “projekat veka” tj. “gradilište veka”, jer je reč o zaista višefunkcionalnom aerodromu.

“Podaci su dobijeni uz pomoć snimaka iz kosmosa, u kojima se vidi da se na teritoriji aerodroma aktivno vode zemljani radovi koji su započeti u januaru i predstavljaju pripremnu fazu za asfaltiranje nove piste”, saopštilo je Ministarstvo Ukrajine.

Na gradilištu radi više od 60 građevinskih mašina i „malih fabrika cementa”. Satelit je pokazao da na parkingu gradilišta stoji devet lovaca MiG-29, jedan An-26 i 26 aviona Su-27, kao i oko stotinu vozila i specijalne tehnike.

Nakon aneksije Krima na ovom aerodromu raspoređen je 38. lovački avijacijski puk, 27. mešana avijaciona divizija 4. armije i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, prenosi Blic. Rusija je na poluostrvo ranije prebacila dva puka S-400 koji su zatvorili nebo iznad poluostrva.

IZVOR: NEDELJNIK

Facebook komentari