Thursday, May 23, 2019


Insinuacija francuskog ambasadora

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 19/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Reforme Evropske unije koje je inicirao predsednik Emanuel Makron za nas su od suštinske važnosti, izjavio je za Danas amabasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni.

On je naglasio da su Makronove reči u Srbiji bile pogrešno interpretirane i da je suština da prvo treba uspešno sprovesti reforme EU da bi se potom uspešno sprovelo njeno proširenje.

Jasno je da dinamika evropskih reformi, ako ne bude sprovedena kako zamišljamo, može da utiče na proširenje.

Drugi razlog je veoma važan – reforme EU se bave pitanjem migracija – koje se održava i na vaš region, rekao je Mondoloni.

On je objasnio da je Evropska komisija želela da artikuliše datum 2025. godine kao ohrabrenje.

“To ne znači da je zagarntovano da će Srbija postati članica EU 2025. godine, nego da bi Srbija mogla, ukoliko se reforme EU sprovedu i ako se ispune uslovi, a mi mislimo da oni mogu da budu ispunjeni ako se brzo bude radilo, posebno u vezi sa poglavljima 23 i 24, da se priključi EU 2025. godine”, objasnio je Mondoloni.

Mondoloni je rekao i da njegova zemlja nema posebnog interesa da interveniše kod trećih zemalja na temu priznanja nezavisnosti Kosova.

Tema je da se dođe do održivog rešenja i prekine status kvo koji znači blokadu koja vodi do zamrznutog konflikta.

Francuska ne želi da daje lekcije, ali ne želi ni da ih dobija, zaključio je Mondoloni.

IZVOR: FONET

Facebook komentari