Press "Enter" to skip to content

Venčali se princ Hari i Megan Markl (FOTO)

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl venčali su se u kapeli Svetog Džordža u dvorcu Vindzor.

13:16 – Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl venčali su se u kapeli Svetog Džordža u dvorcu Vindzor. Ceremoniju je pred oko 600 zvanica vodio nadbiskup Kenterberija Džastin Velbi.

Megan Markl stigla je do kapele “rols rojsom” prešavši 16 kilometara od hotela, a sa obe strane puta pozdravljale su je hiljade ljudi.

Mladu je do oltara doveo britanski prestolonaslednik, otac mladoženje princ Čarls, jer otac Megan Markl nije mogao da dođe u Veliku Britaniju zbog lošeg zdravlja.

kapela venčanje

12.59 – Stigla je i kraljica Elizabeta Druga u pratnji supruga princa Filipa. Nekoliko trenutaka pre roditelja stigao je i princ Čarls sa suprugom Kamilom. Među deverušama na današnjem venčanju je princeza Šarlota koja je stigla sa mamom vojvotkinjom od Kembridža i bratom princom Džordžom.

Kraljica Elizabeta

12:55 – Da sve može da se unovči uključujući i priču o srećnom završetku iz bajke, pokazuje i ideja Lifetime kanala koja je prvi put realizovana uoči venčanja Vilijema i Kejt kada je snimljen film o njihovoj ljubavnoj priči. Ove godine, dobili smo film i o tome kako su se zavoleli Megan i Hari koji je razljutio javnost u Britaniji.

12:45 – U pratnji brata Vilijama, princ Hari stigao je u crkvu.

Princ Hari, princ Vilijam

12:29 – Kensingtonska palata objavila je da će venčani prsten Megan Markl biti od zlata, dok će princ Hari nositi prsten od platine.

Markl će nositi prsten “izrađen od velškog zlata, koje je poklonila kraljica”, navodi se u saopštenju i dodaje se da će “prsten princa Harija biti od platine i izrezbaren”.

Muški članovi kraljevske porodice obično ne nose venčane prstene.

Prstenje je izradio dvorski draguljar “Cleave and Company” iz Londona koji je izradio i njihovo vereničko prstenje.

12:20 – Zvanice polako pristižu ispred crkve u Vindzoru. Među prvima su stigli američka voditeljka Opra Vinfri, glumac Idris Elba i pevač Džejms Blant, kao i bliska prijateljica mlade teniserka Serena Vilijams sa suprugom. Tu su i Dejvid i Viktorija Bekam, kao i Džordž Kluni sa suprugom Amal.

12:17 – U kući Kralja Petra u Beogradu prati se venčanje princa Harija i Megan Markl, u organizaciji Color Press grupe koja je u saradnji sa britanskim tabloidom Daily Mirror izdala publikaciju o venčanjima u kraljevskoj porodici.

Predsednik Color Press grupe Robert Čoban ocenio je za N1 da se britanska kraljevska porodica bolje prilagođava trendovima, nego britanska vlada. Podsetio je da je kralj Edvard pre 82 godine morao da abdicira zbog toga što je oženio razvedenu Amerikanku, a da je danas to najnormalnija stvar.

10:42 – Britanska kraljica Elizabeta dodelila je princu Hariju titulu vojvode od Saseksa, što znači da će njegovoj verenici, američkoj glumici Megan Markl posle današnjeg venčanja biti dodeljena titula vojvotkinje od Saseksa.

Kraljica Elizabeta je princu Hariju, uz vojvodsku titulu, dodelila i titule erla od Dambartona i barona Kilkila.

Britanska kraljica je prethodno 2011. godine dodelila princu Vilijamu i Kejt Midlton titule vojvoda i vojvotkinja od Kembridža neposredno pre njihovog venčanja.

venčanje vindzor

Više hiljada ljudi okupilo se jutros na ulicama ispred dvorca Vindzor, a većina njih je tu kampovala tokom noći kako bi zauzela što bolju poziciju za praćenje venčanja princa Harija i njegove izabranice Megan Markl koje će početi oko podneva.

Današnje venčanje je privuklo ogromnu međunarodnu pažnju i očekuje se da će prenos gledati desetine miliona televizijskih gledalaca širom sveta.

IZVOR: N1

Be First to Comment

Leave a Reply