Press "Enter" to skip to content

Sarajevo pod opsadom: Stigao Erdogan, sprema se veliki predizborni miting (VIDEO)

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Sarajevo, gde se sastao sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a potom će održati predizborni skup uoči vanrednih predsedičkih i parlamentarnih izbora zakazanih za 24. jun.

Erdogan je svečano dočekan na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gde su stigla dva aviona iz Ankare, a odakle će se uputiti ka centru grada, gde ga čeka celodnevni program, od sastanaka sa bosanskim zvaničnicima, preko političkog mitinga, do konačno šetnje gradom, pišu Novosti.

Erdogan je u Sarajevo stigao s delegacijom ministara koji će sa bosanskohercegovačkim kolegama razgovarati o zajedničkim projektima i saradnji. Danas će između ostalog biti potpisano i pismo namere za izgradnju autoputa Sarajevo – Beograd, koji bi trebalo da finansira Turska, prenosi Dnevni Avaz.

Erdogan će održati predizborni skup u olimpijskoj dvorani “Zetra”, na kojem bi, prema procenama, trebalo da učestvuje oko 15.000 ljudi. Skup je organizovala Unija evropskih turskih demokrata sa sedištem u Beču. Sarajevski mediji prenose da su brojnim novinarima ukinute akreditacije bez ikakvog obrazloženja.

Mere bezbednosti u Sarajevu podignute u na najviši nivo, a medijskim ekipama nije bilo dozvoljeno snimanje u krugu sarajevskog aerodroma, gde je sleteo avion kojim je doputovao Erdogan. Sarajevski aerodrom obezbeđuju policajci naoružani dugim cevima. Navodno je to bio zahtev turske ambasade u BiH.

Ranije je objavljena vest da turske obaveštajne agencije raspolažu informacijom da bi tokom posete balkanskim zemljama na Erdogana mogao biti izveden atentat. Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić, kao i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela u BiH izjavili su da nemaju informacije da bi u Sarajevu mogla biti ugrožena bezbednost turskog predsednika.

IZVOR: NEDELJNIK

Be First to Comment

Leave a Reply