Press "Enter" to skip to content

Vučić: Naša politika je EU, ne menja je želja bilo kog političara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je članove vlade da poštuju politiku puta Srbije ka EU i poručio da se ta politika neće menjati, niti zavisi od želja bilo kog političara.

„Naša politika je EU, ali i očuvanje i unapređenje prijateljstava sa tradicionalnim prijateljima i i saveznicima, kao što su Rusija i Kina. Tu politiku određuju institucije Srbije i neće se promeniti željom bilo kog političara u Srbiji“, naglasio je srpski predsednik u izjavi novinarima u Bakuu.

On je to rekao odgovarajući na komentare u nemačkoj štampi o mogućoj promeni politike Srbije, a nakon reagovanja ministra Aleksandra Vulina na nedavni intervju šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija.

Onima koji potcenjuju značaj EU za nas poručio je:

Malo stanite, nalazimo se na evropskom putu i potpuno sam siguran da se nalazimo na dobrom putu.

Povodom pisanja štampe na nemačkom govornom prostoru da se pojavila sumnja da Srbija napušta evropski put, rekao je da ne zna o čemu se radi, ako nije zbog izjave ministra Aleksandra Vulina.

Podsetio je da je, kada je polagao zakletvu kao premijer, svojevremeno, rekao koja je politika Srbije, a to je politika prijateljstva i poštovanja prema prijateljima, da nećemo uvoditi sankcije Srbiji i da se Srbija nalazi na evropskom putu, a to je, kako je naveo, ponovio i kada je postao predsednik.

„To je politika Srbije i ona se neće promeniti zbog želje jednog ili petoro“, kazao je on.

Govoreći o izjavi Sema Fabricija, Vučić kaže da je tačno da je Kosovo kamen spoticanja na putu ka EU.

„Nisam video ništa sporno u onome što je Fabrici govorio“, rekao je Vučić.

IZVOR: TANJUG

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply