Press "Enter" to skip to content

Zanimljivo saznanje o slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Tužilaštvo u Prištini navodi da kamere na sedištu Građanske incijative Srbija, demokratija, pravda ispred kojih je ubijen predsednik Inicijative Oliver Ivanović nisu snimile ništa, jer u vreme ubistva nisu radile, izjavila je Ivanovićeva saradnica Ksenija Božović.

Božović je u izjavi za agenciju Beta navela da joj je u Prištini rečeno da su kamere proradile 10 minuta nakon ubistva i da su snimile samo kola Hitne pomoći koja su došla na poziv nakon što je pucano na Ivanovića.

„Od međunarodnih predstavnika, Kfora i tužioca saznala sam samo to da kamere na našim prostorijama ispred kojih je Oliver ubijen nisu radile 12 dana, od 4. janura i da su proradile 16. januara, desetak minuta nakon ubistva kada su snimila kola Hitne pomoći”, rekla je Božović agenciji Beta prenoseći šta joj je rečeno u tužilaštvu. Prema njenim rečima, GI SDP još nije dobila risiver koji je oduzet zbog istrage.

„Istražni organi imaju odgovornost što nam nisu dali da pogledamo snimak već su kamere odneli dok smo bili u bolnici u koju je Oliver bio odvezen”, rekla je Božović i dodala da je nemoguće da kamere nisu radile 12 dana.

Božović je dodala da će videti šta će moći da urade ako im risiver bude vraćen nakon više od četiri meseca. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara. Na njega su nepoznate osobe pucale oko 8.15 minuta. Kamere su bile postavljene tako da postoji mogućnost da su snimile trenutak kada je Ivanović ubijen.

Šef operative Kosovske policije Željko Bojić tada je rekao da je policija skinula video zapis sa sigurnosnih kamera i sav materijal, kao i onaj prikupljen tokom uviđaja, i da ga je poslala na dalju obradu u Prištinu.

IZVOR: TANJUG

Be First to Comment

Leave a Reply