Wednesday, June 19, 2019


Skandal na času veronauke

By GLASRAZUMA.RS , in DRUŠTVO , at 25/05/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Prilikom predavanja o značaju porodice i rađanju učenici osnovne škole “Branko Radičević” u Batajnici odgledali su dokumentarni film u kojem su prikazane eksplicitne scene prekida trudnoće, piše “Politika”.

Redakciji lista, kako se navodi, javio se otac jedne učenice tvrdeći da je đacima sedmog razreda prikazan film u kojem je do detalja prikazano šta se dešava sa fetusom tokom prekida trudnoće.

To je potvrdila i direktorka škole Ljiljana Mijić navodeći da je pomenuto predavanje bilo najavljeno kao predstavljanje knjige Biljane Spasić i da u njemu nije bilo ničeg spornog, osim poslednjih nekoliko minuta, kada su prikazane potresne scene.

Ona je rekla da pre te scene nije bilo razloga da prekine predavanje jer je sve što je rečeno bilo značajno.

“Priznajem da sam bila pomalo u šoku i da bih volela da se to nije desilo”, izjavila je direktorka batajničke škole.

Ona je napomenula da je ovo predavanje najavila nastavnica veronauke i da nije imala razloga da sumnja u njene namere. Školu su pozvali i prosvetni inspektori koji će, prema saznanjima “Politike”, obaviti vanredni inspekcijski nadzor.

Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, kaže za “Politiku” da bi rukovodstvo škole, u najmanju ruku, trebalo da uputi javno izvinjenje roditeljima.

Autorka predavanja kaže da nekoliko slika u američkom dokumentarnom kratkom filmu “Rađanje, ženina odluka” koji je prikazan đacima, nije prijatno, kao ni taj video-snimak, ali da devojčice koje odgledaju film neće sebi dozvoliti da se nađu u sličnoj situaciji.

U njemu je kako navodi, prikazana tinejdžerka koja ostaje u drugom stanju, ostavlja je dečko i ona odlazi kod ginekologa koji joj objašnjava da oma sada nosi novi život i slikovito joj dočarava šta će se desiti ukoliko nasilno prekine trudnoću.

Biljana Spasić navodi da predavanja drži s blagoslovom vladike sremskog Vasilija, a u poslednjih 17 godina održala je oko 750 predavanja.

IZVOR: NEDELJNIK

Facebook komentari