Press "Enter" to skip to content

Srpski tabloidi u Trećem svetskom ratu

Srpski mediji se utrkuju u tome, ko će prvi predvideti kada će uslediti Treći svetski rat. Što se tiče svetskih medija, u njima postoji zabrinutost, ali niko ne najavljuje rat između SAD i Rusije.

Postoji politički sukob između Zapada i Rusije, koji traje već nekoliko godina, i naravno da je prisutno sveopšte uznemirenje zbog Severne Koreje, Irana, Izraela, Sirije…

Ali nijedan problem u tim državama neće dovesti do direktnog konflikta između dve najveće svetske sile. Preveliki je to rizik.

Svakako se može sumnjati da postoji i neka politička pozadina, tj. da pojedini domaći mediji (povezani sa vladajućom koalicijom) pokušavaju da prikriju problem južne srpske pokrajine, time što najavljuju rat na Kosovu ili još gore, da će Rusija i SAD zaratiti zbog Srbije. U poslednje vreme postoji pritisak na Aleksandra Vučića, da to što pre reši, zarad članstva u Evropskoj uniji, tako da taj pokušaj da se izbegne Kosovo kao tema, i nije toliko nerealan. A zanimljivo je i da se problem Kosmeta često izbacuje na naslovne strane, kako bi se izbeglo rešavanje stvarnih i ozbiljnih problema.

Naravno da bez konačnog statusa Kosova, Srbija neće ući u EU, koju tako žarko žele predsednik Vučić i njegovi politički protivnici. Ali ljudska prava, sloboda medija, zdravstvo i školstvo sigurno se neće popraviti preko noći.

Trenutna, a i svaka naredna vlast, treba da napravi od Srbije što bolje mesto za život, a ako se to i dogodi, neće više biti bitno da li smo u EU. A do tada će verovatno proći ovaj Treći svetski rat koji, ako je verovati tabloidima, traje već nekoliko godina, ali nikako da počne.

I sigurno neće početi zbog Srbije. Mi smo nebitan igrač na svetskoj političkoj sceni, a to nikako da shvate političari i tabloidi. Niko neće zbog Srbije zaratiti, smešno je to i očekivati.

Mada, ako i zaista dođe do Trećeg svetskog rata, srpski tabloidi sigurno neće biti ti, koji će isti i sprečiti.

Autor je glavni i odgovorni urednik portala glasrazuma.rs

Be First to Comment

Leave a Reply