Sunday, June 16, 2019


Oteli mu oca pred meč sa Argentinom i pretili mu smrću, a on izašao na teren da ne bi izneverio naciju

By GLASRAZUMA.RS , in SPORT , at 03/07/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Reprezentativac Nigerije Džon Obi Mikel susreo se sa izuzetno neprijatnom situacijom pred poslednji meč grupne faze takmičenja sa Argentinom. Njemu je neposredno pred utakmicu javljeno da mu je otac kidnapovan i da će biti ubijen ukoliko pokuša da prijavi policiji.

Kapiten Nigerije je neprijatne vesti čuo 26. juna, dok je bio u reprezentativnom autobusu na putu za stadion u Sankt Petersburgu. Rođak 31-godišnjeg fudbalera nazvao ga je i rekao mu da mora da uputi poziv otmičarima na broj koji mu prosledi. Mikel je to i učinio i od otmičara dobio naređenje da plati otkup.

Vezista Tjanđina je pokušao da potisne traumu i odigrao je svih devedeset minuta meča, ali Nigerija je izgubila 2:1, golom Markosa Roha u samoj završnici meča.

— Igrao sam dok mi je otac bio u rukama bandita. Pokušao sam da potisnem traumu i da dam sve od sebe na terenu. Bio sam emotivno uzdrman, ali sam morao da donesem odluku o tome da li ću da igram ili ne. Nisam znao šta da radim, ali nisam mogao da izneverim 180 miliona Nigerijaca. Morao sam da se isključim na 90 minuta i da predstavim svoju zemlju – rekao je Mikel.

Kako je naveo bivši fudbaler Čelsija, nije želeo nikome iz reprezentacije da kaže za situaciju, jer nije želeo da unosi nemir u redove nacionalnog tima, ali isto tako nije znao ni da li ima dovoljno snage da odigra utakmicu.

Iskusni Nigerijac je rekao da je priča imala donekle srećan epilog, ali da je njegov otac ipak mučen od strane otmičara.

— Srećom, moj otac je oslobođen u ponedeljak popodne. Zahvaljujem se policiji na naporima za spašavanje, a zahvalan sam i na podršci koju sam dobio od prijatelja i članova porodice. Na žalost, moj otac je sada u bolnici, jer je morao na hitan tretman zbog mučenja tokom otmice – zaključio je Mikel.

Podsetimo, Nigerija je poslednju utakmicu grupne faze takmičenja igrala 26. juna protiv Argentine i bio joj je dovoljan nerešen rezultat da prođe u osminu finala Svetskog prvenstva, ali je Markos Roho u samoj završnici meča srušio snove Džonu Obiju Mikelu i njegovim saigračima.

IZVOR: BLIC