Wednesday, May 22, 2019


Šta je Bajaga rekao o otkazivanju koncerta u Karlovcu

By GLASRAZUMA.RS , in KULTURA , at 18/08/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

“Ako bi me pozvali iz Karlovca i nikom to ne bi smetalo, ja bih prihvatio. Nemam šta da poručim, jedino mogu da kažem da to sa mnom nikave veze nema. Razumem njihovo nezadovoljstvo, ali ja sigurno za to nisam kriv”, rekao je Momčilo Bajagić Bajaga nakon otkazanog nastupa u Karlovcu zbog “pobune branitelja”.

On je rekao da je razlog za otkazivanje koncerta u Karlovcima pritisak na organizatore.  koji je istakao da sve što se dešavalo prethodnih dana nije imalo veze ni sa njim ni sa muzikom, već sa politikom.

“Ovo sve nema nikakve veze ni sa mnom ni s muzikom, to su politički odnosi. Pitanje je šta štu kome odgovora, a ja ne pratim ni u Srbiji političku situaciju, a kamoli u Hrvatskoj da bi znao kome šta politički odgovara”,  rekao je za N1 iz Zagreba Momčilo Bajagić Bajaga.

On je dodao da se na sve to nije mnogo obazirao, jer “ako negde nisi dobrodošao da sviraš, onda tako treba i da ostane”.

“Ja sam mnogo manje imao prilike da vidim šta se događalo… Zvali su nas ljudi iz Karlovca s kojima smo imali načelni dogovor, ali ne i ugovor, i rekli da zbog određenih pritisaka neće da radimo koncert. Ja sam rekao OK. Mi smo otišli u Pulu, imali smo odličan koncert, lepo veče, za pamćenje. Ja stvarno nisam obraćao puno pažnje na to. Ako si dobrodošao dođeš i sviraš, ako nisi…”, prenosi Bajagine reči N1.

Ponovo je komentarisao i to što ga branitelji napadaju jer je navodno u Kninu 1993. godine pevao četničke pesme.

“Već 10 puta sam rekao, nikad nisam pevao te pesme, sa tim bendom, nisam nisam ni čuo tu pesmu, a naročito je nisam napisao. Valjda bih se setio, nisam toliko izlapeo”, rekao je Bajaga.

Bajagin koncert najavljen za 3. septembar otkazan je prošle sedmice zbog pritiska branitelja. Organizatori su nakon otkazivanja najavili da će umesto njega nastupiti Hladno pivo koje je odbilo poziv. Bajaga je njihov potez nazvao šmekerskim i rekao da bi obožavatelji uskoro mogli čuti njihovu zajedničku pesmu.

Nakon što je otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage na Danima piva u Karlovcu, i bivši pripadnici 7. gardijske brigade “Pume”, zatražili su da mu se otkaže gostoprimstvo u Varaždinu. Na to je reagovao gradonačelnik Ivan Čehok koji je rekao da je Bajaga već nastupao u tom gradu i da to mesto nije Karlovac.

IZVOR: NEDELjNIK