Thursday, May 23, 2019


Nominacije za 61. dodelu Gremi nagrada

By GLASRAZUMA.RS , in KULTURA , at 07/12/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Kalifornijski reper Kendrik Lamar dobio je osam nominacija za američke muzičke Gremi nagrade, i vodi po nominacijama ispred drugog repera Kanađanina Drejka koji je dobio sedam.

Ovo je novi trijumf za američki rep koji ipak teško dolazi do najvećeg priznanja, album godine, koji je poslednji put dodeljen nekom rep albumu pre 14 godina.

Kendrik Lamar već ima osvojenih 12 Gremija, od kojih pet za svoj album “DAMN” na poslednjoj dodeli.

Ovog puta album koji prati film “Black Panther” doneo je Kendriku Lamaru, čije pravo ime je Kendrik Dakvort, najveći broj novih nominacija. Tridsesetjednogodišnji američki umetnik producent je albuma, doprineo je u pisanju svih numera i više njih je interpretirao.

Iz ovogodišnjih nominacija su izostavljeni Bijonse i Džej-Zi čiji album “Everything is Love” je pozdravila kritika, ali koji nije nominovan ni u jednoj kategoriji.

Među drugim velikim imenima koja fale su pevačice Tejlor Svift i Arijana Grande, kojih nema u vodećim kategorijama.

Istovremeno, spisak nominacija svedoči o mnogo više žena, čiji mali broj je bilo kritikovan u ranijim izdanjima Gremi nagrada.

Pet od osam nominovanih u kategoriji albuma godine su žene- Kardi Bi, Kejsi Masgrejvs, Dženel Mone, Her i Brendi Karlajl takođe su nominovane u toj kategoriji uz Kendrika Lamara, Drejka i Poust Malouna.

Šest od osam nominovanih za najboljeg mladog umetnika su žene, što se takođe smatra jednom od četiri glavne Gremi nagrade Gremi.

Akademija za diskografsku umetnost, koja predstavlja profesionalce u muzici u SAD koja je kritikovana prilikom prošlogodišnje dodele od tada je sprovela niz reformi da bi favorizovala diverzitet u svom članstvu i na dodeli Gremi nagrada.

Ceremonija uručivanja Gremi nagrada biće održana 10. februara u Los Anđelesu.

IZVOR: BETA