Thursday, May 23, 2019


Počeo protest u Beogradu: Ispunjen plato ispred Filozofskog fakulteta

By GLASRAZUMA.RS , in DRUŠTVO POLITIKA , at 08/12/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Protest pod sloganom “Stop krvavim košuljama” počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Uprkos kiši, plato ispred Filozofskog fakulteta je popunjen, a okupljenima će se obratiiti glumica Mirjana Karanović, glumac Branislav Trifunović i košarkaški trener Duško Vujošević. Nakon obraćanja, kako je najavljeno, građani će krenuti u šetnju do Skupština i do RTS.

Kako je i najavljeno, na protestu nema stranačkih obeležja, a pristižu i lideri većeg dela opozicije.

Učesnici skupa nose veliki transparent “Uvek pištaljka, nikad više puška”, kao i manje na kojima piše “Majo, Marijane”, “Za vladavinu prava i pravde”, “Gašić Bata u mraku te savata”.

Pojedinci nose zastavu Srbije, duvaju u pištaljke, a razvili su i transparente “RIP perači prozora”, “Neonaci Naprednjaci”, “Bando krvava”, “Zašto ćutiš Evropo”,”Dole vlada, svom snagom u glavu”, “Otvorite medije za glavu opozicije” i “Svom snagom u glavu”, a pojedini građani nose i fantomke.

Učešće na protestu su najavili, osim stranaka opozicije, i voni sindikat, vojni penzioneri, lokalni i građanski front i studenti.

IZVOR: N1