Wednesday, June 19, 2019


Promena pravila zbog Serene Vilijams

By GLASRAZUMA.RS , in SPORT , at 20/12/2018

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

VTA je navela da će teniserke koje se posle porođaja vraćaju takmičenjima dobijati „specijalni renking” i do treće godine od rođenja deteta, a igračicama neće biti zabranjeno da nose helanke ili specijalne šortseve bez suknji

Udruženje svetskih teniserki (VTA) odobrilo je nedavno promenu pravila vezano za određivanje nosioca na turnirima, za igračice koje se na teren vraćaju posle pauze nakon porođaja.

Udruženje je navelo da će teniserke koje se posle porođaja vraćaju takmičenjima dobijati „specijalni renking” i do treće godine od rođenja deteta, ali mogu se koristiti i izuzeci za određivanje nosioca na velikim turnirima.

Bivše prve teniserke sveta Amerikanka Serena Vilijams i Beloruskinja Viktorija Azarenka su „najnovije” majke na VTA turu.

Takođe, VTA je donelo odluku i o promeni pravila oblačenja, pa teniserke neće biti kažnjene niti će im biti zabranjeno da nose helanke ili specijalne šortseve bez suknji ili haljina preko.

Vilijams, osvajačica 23 grend slem titule, ove godine nije bila među nosiocima na Rolan Garosu, prvom grend slem turniru otkako je rodila ćerku. Ona je tokom mečeva iz zdravstvenih razloga nosila crni kombinezon, specijalno dizajniran zbog bolje cirkulacije, a posle teškog porođaja i problema sa krvnim ugrušcima.

Teniski savez Francuske je u avgustu saopštio da će Vilijams biti zabranjeno da nosi crni kombinezon na mečevima na Rolan Garosu.

IZVOR: POLITIKA