Thursday, May 23, 2019


Zoran Babić je i dalje direktor Koridora Srbije, a zašto, ne zna se

By GLASRAZUMA.RS , in AKTUELNO POLITIKA , at 13/03/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Iako je pre više od mesec i po dana vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić podneo ostavku, to još uvek nije zvanično evidentirano.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

I na sajtu Agencije za privredne registre i na portalu preduzeća navedeno je da funkciju v. d. prvog čoveka on još uvek obavlja, a kada će se sa tog mesta povući, ne zna se. Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, pitanje njegove ostavke „prošlo je Skupštinu preduzeća“, koju inače čini pet državnih predstavnika koje je imenovala Vlada.

Međutim, iz kabineta premijerke, kao ni iz preduzeća Koridori Srbije, list nije dobio odgovor zašto još uvek nije imenovan novi vršilac dužnosti i kada će biti.

Babić je 1. februara, nekoliko dana posle saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna žena, a izazvao ju je automobil u kome se on vozio, najavio da podnosi ostavku na funkciju direktora. To je istovremeno potvrdio i ministar policije Nebojša Stefanović, rekavši da je to moralni čin Babića, jer on nije vozio i nema direktnu odgovornost. Ali, osim te odgovornosti, u javnosti se uveliko „vrtelo“ to što „škoda superb“ nije ni bila vlasništvo Koridora Srbije, već bugarske firme Trejs grup, angažovane na deonici Niš – Dimitrovgrad, podseća list.

IZVOR: NEDELjNIK