Thursday, May 23, 2019


Federer otkrio šta stvarno misli o Đokoviću

By GLASRAZUMA.RS , in SPORT , at 14/03/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Bivši Dejvis kup reprezentativac Švajcarske i TV komentator Klaudio Mezadri u intervjuu za švajcarski “Blik” govorio je o odnosu između Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Mezadri je otkrio da je Federer u daleko boljim odnosima sa Rafaelom Nadalom nego sa srpskim teniserom, jer Švajcarac “jednostavno ne može da provali Novaka i smatra da nije iskren”.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Priča o odnosima među najboljim svetskim teniserima isplivala je na površinu u nedelji kada je postalo jasno da su se Federer i Nadal našli sa jedne, a Đoković sa druge strane u situaciji oko glasanja o odlasku Krisa Kermoda sa mesta prvog čoveka ATP.

— Rodžer voli nedvosmislene ljude, ljude koji cene jedni druge. Zbog toga je imao poteškoća sa Đokovićem. Bilo je situacija kada je morao da se prilagođava Novaku. Oni su prijateljski nastrojeni, ali su veoma rezervisani jedan prema drugome. Rodžer mi je rekao da, bez obzira na to što je Novak prijatan i zabavan, on nije do sada uspeo da ga odgonetne – otkrio je Mezadri.

Federera izuzetno nervira i Novakovo ponašanje na terenu. Kao primer dao je situaciju sa meča na Vimbldonu, kada je igrao protiv Kajla Edmunda. Publika je tada zviždala Srbinu nakon pobede, a Rodžeru se nije dopala njegova reakcija na to.

— Kada publika podržava rivala, Đoković odgovara uznemirujućim gestovima. Iako je on taj koji se trudi i traži ljubav publike, obično gubi kontrolu nad situacijom. Po Rodžeru, Novakova uvredljiva reakcija reflektuje tamnu stranu njegovog karaktera.

Federer sa Nadalom ima drugačiji odnos.

— Rivalstvo između Novaka i Rodžera je dominantno, ali Federer prema Nadalu, bez obzira na intenzitet rivalstva na terenu, ima više poštovanja i simpatija – dodao je Mezadri.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

On je na celu situaciju dolio ulje na vatru tvrdnjom da navodno Novak nije imao vremena za sastanak sa Federerom pre nego što se glasalo o smeni Kermoda, te da su se Federer i Nadal u celoj priči osetili kao da je njihovo mišljenje zaobiđeno.

— Jednostavno, imate igrače koji više vole rat, kao nekad Lendl i Mekinro – zaključio je Mezadri.

Mezadri je u karijeri osvojio jednu ATP titulu (Ženeva, 1987) i najbolji plasman mu je bio 26. mesto iste godine.

IZVOR: BLIC SPORT