Thursday, May 23, 2019


Lideri Saveza za Srbiju: Ostajemo ispred Predsedništva dok nam se ne obrati Vučić

By GLASRAZUMA.RS , in #1OD5MILIONA , at 17/03/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se demonstranti neće razići sve dok im se ne obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Očekujemo da predsednik dođe da razgovara sa građanima”, rekao je Jeremić novinarima ispred predsedništva Srbije.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da do daljnjeg ostaju ispred i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare ponovo izneo “iste poruke mržnje i agresije” i da “nema želju da se narod ujedini”.

Da se neće razići rekao je i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Pozvali su građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na prvovokacije.

Demonstranti uspeli kamion sa razglasom da dovezu do Predsedništva

Demonstranti su uspeli da probiju policijski kordon u Ulici kneza Miloša i da kamion sa razglasom dovezu ispred predsedništva Srbije.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da je u tom sukobu polcija upotrebila nasilje i nad poslanikom Boškom Obradovićem.

Lideri Saveza za Srbiju pozvali su okupljena na miran i nenasilan vid borbe.

Protest ispred zgrade Predsedništva Srbije zakazan je u podne za kada je bilo zakazano i obraćanje javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom ulaska demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije.

Iz Saveza za Srbiju (SzS) pozvali su na protest u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta “Jedan od pet miliona” i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na “goloruk narod” i pošto su “besomučno lagali” na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.

“Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije”, navedeno je u saopštenju SzS.

Obradović je sinoć ispred zgrade RTS poručio da organizatori protesta “Jedan od pet milona” moraju danas gostovati u “Dnevniku 2”, ili će ponovo na tom mestu biti građani.

Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” saopštili su da dolaze ispred Predsedništva da predsedniku Srbije jasno kažu da u “njegove laži više niko ne veruje i da mu neće dozvoliti da nastavi da laže narod”.

“Idemo da onemogućimo diktatora da laže narod iz svoje fotelje, a kasnije ćemo se preseliti ponovo kod RTS-a”, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

IZVOR: BETA