Wednesday, June 19, 2019


Lalić: Žrtva Slavka Ćuruvije bila je uzaludna, bio sam ogorčen na profesiju

By GLASRAZUMA.RS , in AKTUELNO DRUŠTVO , at 11/04/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Protesti su za opoziciju došli prerano, pa i njoj je to potpuno jasno i teško je sada izaći iz toga, rekao je u Novom danu glavni i odgovorni urednik Nedeljnika Veljko Lalić. On je rekao da je presuda u slučaju Slavka Ćuruvije presuda za najmonstruoznije ubistvo u našoj štampi.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

On je rekao da se planovi za veliki protest koji u subotu treba da se održi u Beogradu menjaju, kao i da curi dosta informacija, ali i da ne bi trebalo da čitamo u novinama o tome šta je plan.

Sad imamo najave o štrajku glađu, to verovatno služi da smiri tenzije, kazao je on. “Mitinzi su vrlo čudni, onu masu ljudi koja je u sredini, oni ih odbijaju, čim krene radikalizacija onda masovnost odmah pada”, kaže Lalić.

Govoreći o saopštenju Ministarstva odbrane da neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara, Lalić je rekao da se bez sile ne može izvesti tako nešto.

“To je smešno, ako bi neko pravio državni udar to mogla da uradi vojska, a ne narod. Ne možete bez sile da napravite državni udar, ne znam kako to neko zamišlja”, navodi.

On je ocenio da opozija greši što ulazi u sukob za vlasnikom Pinka Željkom Mitrovićem, jer vlast namerno nameće takve teme.

“Nije dobro ako se pecate pa se bavite Željkom Mitrovićem, vlast to radi namerno, nameće hiljadu tema na koje ne možete ni da ogovorite jer nemate medijsku prisutnost”, kaže.

Na početku protesta videla se nervoza kod Vučića, ali sada ne greši više on.

“Kum protesta je Vučić, on im je dao ime, na početku je bilo toliko grešaka i iz dana u dan se videla nervoza, ali sada je popustio i prebacio na gomilu drugih stvari, pa sada ne greši on, nego na primer vlasnik neke televizije”.

Govoreći o tome da li Savez za Srbiju ima štetu od stavova Dveri Boška Obradovića, Lalić je rekao da je Obradović predvidiv i da je to njegov problem. “Oni gde god vide ime Srbija misle da mogu da uđu i to je veliki problem za opoziciju”, kaže.

Lalić je ocenio i da je žrtva Slavka Ćuruvije bila uzaludna i dodao da je nakon izricanja presude za njegovo ubistvo bio ogorčen.

“Nikada nisam bio toliko ogorčen na profesiju kao prošlog petka, očekivao da će cela profesija, svi vlasnici i novinari, da dođu na tu presudu, to je presuda za najmonstruoznije ubistvo u našoj štampi… videla se na tome i solidarnost. Tog dana sam video da je njegova žrtva stvarno bila uzaludna i da ovo ipak i nije tako lepa profesija”, zaključio je on.

IZVOR: N1

FOTO: N1