Wednesday, June 19, 2019


SzS: Kolegijum poslaničkih grupa nije pravo mesto za dijalog vlasti i opozicije

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 15/04/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Članovi poslaničkih grupa koje su deo Saveza za Srbiju neće učestvovati u konsultacijama kod predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, odlučio je SzS.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

“Zahtev velikog narodnog protesta ‘Svi kao jedan’, održanog u subotu, 13. aprila, jeste uspostavljanje dijaloga vlasti i opozicije o uslovima za održavanje poštenih izbora i o slobodi medija, a kolegijum šefova poslaničkih grupa nije mesto na kojem se vodi takav dijalog”, saopšteno je iz Saveza za Srbiju.

Kako navode, imajući u vidu zahteve protesta i Sporazum sa narodom koji su potpisali, kažu da su se “jasno obavezali na bojkot rada skupštine”, te da SzS neće učestvovati na kolegijumu Narodne skupštine.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je ranije sve šefove poslaničkih grupa na konsultacije o daljem radu parlamenta. Najavljujući da parlament u narednom periodu očekuje i poseban zakon o zaduživanjima u švajcarskim francima, kao i Tijanin zakon koji predviđa doživotne kazne zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica i sednica o Kosovu, Gojković je rekla da su sve to važne teme i da očekuje da u raspravi učestvuju svi poslanici i dodala da je parlament mesto za dijalog za one koji imaju poslanike.

IZVOR: BETA

FOTO: N1