Wednesday, June 19, 2019


I francuske novine se bave pisanjem srpskih tabloida

By GLASRAZUMA.RS , in SVET , at 16/04/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Francuski list Figaro javlja da je srpski predsednik Aleksandar Vučić uputio podršku Francuskoj povodom požara u katedrali Notr Dam i naglasio da su “svi građani Srbije žalosni i uz svoje francuske prijatelje”, dok su tabloidi Informer i Alo najpre napisali, a potom povukli tvrdnju da je požar “božja kazna” zbog nepravde oko Kosova.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

“Vlastima bliski” srpski tabloidi, prenosi Figaro, to su izneli zato što je pri obeležavanju primirja u prvom svetskom ratu na Notr Damu bila istaknuta i zastava “samoproglašenog Kosova”.

Time je, kako su naveli, “pljunuto na srpske žrtve” na Kosovu.

Figaro navodi i da je srpski predsednik Vučić saopštio da je Srbija spremna da pomogne u obnovi Notr Dam kao “simbola francuske i svetske civilizacije”.

Pariski dnevnik dodaje da su “međutim, iskazani i drugačiji stavovi” i tako navodi mišljenje da bi svi oni koji se raduju, morali da se zapitaju koji su i naši (srpski) grehovi, jer je požar takođe razorio srpsku crkvu Sveti Sava u Njujorku 2016.

Figaro primećuje da su se “odnosi Pariza i Beograda zatrovali još više pošto je kosovski predsednik Hašim Tači 11. novembra dobio počasno mesto, a srpski predsednik Vučić smešten na sporednu tribinu” prilikom obeležavanja stogodišnjice primirja u prvom svetskom ratu u Parizu.

IZVOR: BETA

FOTO: REUTERS