Wednesday, June 19, 2019


Kraljica Elizabeta o požaru u Notr Damu

By GLASRAZUMA.RS , in SVET , at 16/04/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Britanska kraljica Elizabeta II poslala je poruku francuskom predsedniku Emanuelu Makronu u kojoj je navela da je veoma tužna zbog požara koji je u ponedeljak zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu i da su njene molitve upućene celoj Francuskoj, saopštila je Bakingemska palata.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

“Princ Filip i ja smo bili veoma tužni zbog slika vatre koja je zahvatila katedralu Notr Dam. Izražavam svoje divljenje pripadnicima hitnih službi, koji su rizikovali svoje živote da bi pokušali da sačuvaju ovaj važan nacionalni spomenik “, stoji u poruci, preneo je Rojters.

Kraljica je dodala da su njene misli i molitve sa onima koji obožavaju katedralu i sa celom Francuskom u ovom teškom vremenu.

Požar u katedrali Notr Dam u Parizu izbio je u ponedeljak u 18.50 sati, kada je katedrala zatvorena za javnost. U gašenju požara učestvovalo je 400 vatrogasaca. Posle višečasovne borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar, koji je potpuno ugašen nekoliko sati kasnije.

IZVOR: NEDELjNIK

FOTO: REUTERS