Wednesday, June 19, 2019


Martinović: Skupština jedino mesto za dijalog, ne pristajemo na delegacije

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 16/04/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je da je skupštinski kolegijum bio prilika da sve poslaničke grupe iznesu svoje mišljenje kako parlament treba da radi u narednom periodu, ističući da je skupština jedino mesto za dijalog i da je SNS spremna da tu razgovara o svim temama.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

On je novinarima u parlamentu rekao da deo opozicije koji je odlučio da ne dodje ima pravo da bira svoj politički put, ali da je parlament mesto na kome se razgovara.

“Njihov izbor je što nisu došli svako ima pravo u politici da bira put kojim će da ide. Mi iz SNS smatramo da je jedino mesto za dijalog o svim važnim društvenim i političkim temama parlament i da o svemu u parlamentu treba da se razgovara i o onim temama koje su u okviru postojećih zakona, a ne možemo da razgovaramo o nečemu što je suprotno zakonu, odnosno što nije u skladu sa važećim propisima”, rekao je Martinović.

On je istakao da je SNS spremna na dijalog bez tenzija i mržnje, na razgovor o svim temama koje su u interesu države i njenih građana.

“Ne pristajemo na razgovor ni sa kakvim delegacijama i komisijama. Parlament je mesto u kome se razgovara, onaj ko hoće dobro je došao, ko neće to je njegov politički izbor”, dodao je Martinović.

Govoreći o izmenama Poslovnika o radu parlamenta, on je rekao da je potreban što širi konsenzus i vlasti i opozicije, ne samo prosta većina da bi se Poslovnik promenio, a da bi što duže trajao i da ne bi niko mogao da kaže da mu ne odgovara ili da se ugrožavaju neka njegova prava.

IZVOR: BETA

FOTO: TANJUG