Wednesday, June 19, 2019


Mihajlović: Krivična prijava zbog gondole delo dokonih političara koji sebe promovišu

By GLASRAZUMA.RS , in AKTUELNO POLITIKA , at 17/04/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da krivična prijava zbog izgradnje gondole izmedju Kalemegdana i Novog Beograda neosnovana, ali je poručila da dokoni političari ne bi trebalo da se hvale sopstvenim neznanjem.Ona je, u pisanoj izjavi, navela da se gradjevinska dozvola koju je izdalo ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosi na pripremne arheološke radove na Kalemegdanu i da je izdata u skladu s važećim prostornim planom i rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

“To, izgleda, nije poznato samo dokonim političarima, koji nemaju elementarno znanje o funkcionisanju države i koji ne znaju da se gradjevinske dozvole ne izdaju po bilo čijem ličnom nalogu, pa makar bio i ministar, već tek kada podnosilac zahteva ispuni sve zakonom propisane uslove”, rekla je Mihajlovićeva, prenelo je ministarstvo koje vodi.

Ona je dodala da nije greh da neko nešto ne zna, ali da nezanje nije nešto čime čovek treba da se hvali, “kao što to radi potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović”.

“Podnošenjem krivične prijave ‘trbuhozborac Vuka Jeremića’ pokazuje da mu nije stalo ni do Kalemegdana, ni do Beograda, već isključivo do sopstvene promocije koja se, bar u ovom slučaju, bazira na neznanju”, istakla je Mihajlovićeva.

Jovanović je danas podneo krivičnu prijavu protiv Mihajlović, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i drugih “direktno odgovornih za protivpravnu izgradnju gondole na Kalemegdanu”.

IZVOR: BETA

FOTO: N1