Wednesday, May 22, 2019


Jovanović: Gradska vlast prezire stručnu debatu

By GLASRAZUMA.RS , in BEOGRAD POLITIKA , at 08/05/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je pisanjem izmena Zakona o glavnom gradu u potaji i slanjem teksta u skupštinu po hitnoj proceduri, beogradska vlast još jednom pokazala prezir prema stručnoj debati i demokratskoj praksi.


Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!


Jovanović je za televiziju Naša kazao da je novi Zakon o glavnom gradu poslat u vladu, a zatim i u skupštinu, a da nijedna javna rasprava nije održana.

“Odbornici skupštine grada nisu bili ni upoznati sa tekstom, što je vrhunac bahatosti i primitivizma ove gradske uprave”, rekao je Jovanović televiziji Naša.

On je kazao da, ukoliko je cilj te “tajne politike” da se novi zakon u kontrolisanim medijima predstavi kao decentralizacija grada, taj spin neće proći.

“Ova vlast u prethodnih šest godina uporno centralizovala Beograd, što je nanelo veliku štetu gradskim opštinama, zbog čega će i izgubiti izbore u njima, čim budu obezbeđeni fer i pošteni uslovi”, rekao je Jovanović. On je dodao da su upozoravali zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića prilikom usvajanja budžeta grada da ne izbegava raspravu sa opozicijom i da, kad ih nije poslušao, morao je da pravi rebalans već u februaru.

“Očigledno ništa nije naučio, a cenu će opet platiti Beograđani”, dodao je Jovanović.

IZVOR: BETA

FOTO: N1