Wednesday, May 22, 2019


Napad na Ljubinku Milinčić i Sputnik

By GLASRAZUMA.RS , in DRUŠTVO , at 14/05/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Portal istraga.rs objavio je tekst pod naslovom: “Zbog čega je Sputnik lažni proruski portal?”


Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!


Naime, u tekstu se objašnjava “Ko je Ljubinka Milinčić? Ko je urednik i ko su novinari ovog portala? Zbog čega se Sputnik ne pridržava zvanične politike Kremlja prema Srbiji? Zbog čega njegovi novinari sarađuju sa zapadnim medijima?”, a kaže se i da je “Sputnik daleko od proruskog portala i mnogo je bliži nekim zapadnim medijima i državama nego Beogradu i Moskvi”.

Ono što začuđuje osobu koja je pisala taj tekst, jeste “odiična saradnja” gospođe Milinčić sa televizijom N1, a ta odlična saradnja se ogleda u tome što je urednica Sputnika “više desetina puta” gostovala na toj televiziji.

Portal ne može da pređe ni preko toga što je Ljubinka Milinčić “kritikovala ponašanje portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova u Srbiji Marije Zaharove”, ali ono što je autora teksta najviše zabrinulo jeste “približavanje” uređivačke politike Sputnika uređivačkoj politici televizije N1, time što su “Sputnik i Ljubinka Milinčić više puta pozitivno izveštavali o protestima u Beogradu”.

Takođe, portal optužuje Sputnik za objavljivanje “lažnih informacija koje se tiču dnevno-političkih događaja u Srbiji, u nameri da izazove veće podele i nemire u srpskom društvu i samim tim destabilizuje Srbiju”. A jedan od najvećih grehova novinarke Milinčić je taj, što je “više puta davala intervju za dnevne novine Danas“.

Ceo tekst je zapravo pokušaj urušavanja ugleda i reputacije novinarke Ljubinke Milinčić, a ujedno i medija koji uređuje. Važno je napomenuti, da autor citiranog teksta ne daje odgovore na pitanja koja je sam postavio: Ko je Ljubinka Milinčić, ko su novinari Sputnika, zbog čega se Sputnik ne pridržava zvanične politike Kremlja i koji to novinari Sputnika sarađuju sa zapadnim medijima?

Pošto je veoma jasno da je ovo samo napad bez ikakvih argumenata i dokaza, portal glasrazuma.rs postavlja sledeća pitanja: Ko stoji iza ove prljave kampanje protiv Sputnika i Ljubinke Milinčić? Zašto se autor teksta nije potpisao, kada već iznosi ovako krupne optužbe? I da li je svako izveštavanje o protestima koje nije nekulturno i neobjektivno, zapravo vid “pozitivnog izveštavanja” kako se navodi u tekstu?

IZVOR: GLASRAZUMA.RS

FOTO: SPUTNIK