Wednesday, May 22, 2019


Nova provokacija predsednika kosovskog parlamenta

By GLASRAZUMA.RS , in KOSOVO , at 16/05/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, ponovo je pominjao Niš, rekavši da je taj, inače, stari srpski grad nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima.

Ponavljajući provokacije pominjanjem Grada Niša, Veselji je rekao da kada god to čini Srbi mu zameraju.

“Međutim, Niš je bio nastanjen od mnogih Albanaca koji su kasnije proterani. Naši stari Prištinci su došli iz Niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije”, rekao je Veselji, preneo je prišinski portal Indeksonlajn.

On je to rekao tokom obilaska lokacije na kojoj će, kako se planira, biti izgrađen Memorijalni centar navodno proteranih Albanaca od srpskih snaga tokom poslednih sukoba.

Veselji je još jednom potvrdio posvećenost prištinskih institucija donošenju tih, kako je naveo, pravednih odluka, o osudi navodnog genocida i formiranju tribunala za zločine koje su počinili Srbi.

Uveren je da će formiranje tribunala podržati i međunarodni faktori, ali da bi se, kako je rekao, ta podrška dogodila na odlukama teba raditi profesionalno.

“Srpska država mora da plati za zločine, zločince nećemo ostaviti mirno da spavaju, tako da za njih nema tolerancije“, naveo je Veselji.

IZVOR: TANJUG

FOTO: EPA