Sunday, June 16, 2019


SzS: Kfor potvrdio pretpostavku o zajedničkoj režiji Haradinaja i Vučića

By GLASRAZUMA.RS , in KOSOVO , at 29/05/2019

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Izjava portparola Kfora, u kojoj navodi da je vlast u Srbiji bila upoznata sa planiranim akcijama Rosu na severu Kosova, potvrdila je našu pretpostavku da se radi o zajedničkoj režiji Aleksandra Vučića i Ramuša Haradinaja, saopštio je Savez za Srbiju (SzS).

Savez za Srbiju smatra da je neodgovorno i nedopustivo da se predstavnici vlasti na ovaj način igraju životima Srba na Kosovu.

“Umesto naknadnog guranja ljudi u rizik od sukoba i predstave sa podizanjem pune borbene gotovosti Vojske Srbije, vlast je morala reagovati političkim kanalima onog trenutka kada je dobila informaciju o planiranoj akciji Rosu kako bi se unapred sprečile scene koje smo juče mogli da vidimo”, navodi SzS u saopštenju.

Daodaju da je cilj “zajedničkog igrokaza Beograda i Prištine” bio da prikrije to što, kako kažu, Vučić u Skupštini nije izvestio o dosadašnjim pregovorima, niti je predstavio plan za njihov nastavak.

“Pozivamo predstavnike vlasti da prestanu da šire histeriju i strah radi sticanja dnevnopolitičkih poena i da počnu da se ponašaju odgovorno”, zaključuje se u saopštenju.

IZVOR: BETA

FOTO: N1