Miloš Đorđević: Seminar će ove godine oboriti sve rekorde

Peti po redu seminar mladih ,,Build Yourself” održan je proteklog decembra u Kombank dvorani, u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Seminaru je prisustvovalo preko 1.300 delegata iz cele Srbije.

Delegatima, koji su mahom bili studenti obratilo se šest vrlo zanimljivih govornika koji se bave različitim profesionalnim sferamа sa ciljem da mladima koji se nalaze pred životnim odlukama pomognu kako da što bolje radе na sebi.

Seminar je otvorio Miloš Đorđević koji je organizator seminara mladih. Istakao je da je seminar dobio ono što je i zaslužio, (da bude u Kombank dvorani i da svi koji žele mogu da prisustvuju bez ograničenog broja mesta, kao što je to bilo predhodnih godina).

Kako ste došli na ideju da se ove godine preselite u Kombank dvoranu, s obzirom da ste prethodne četiri godine bili na Ekonomskom fakultetu?

Od samog početka za seminar mladih “Build Yourself” vlada veliko interesovanje, znali smo da smo prvi u Srbiji ponudili ovakav koncept seminara i da ćemo za nekoliko godina postati najveći seminar/konferencija za mlade, a samim tim će se javiti potreba za većom salom od amfiteatra na Ekonomskom fakultetu, odakle je sve i počelo. Naša želja je bila da se prošle godine seminar preseli u neku veću salu, ali zbog nedostatka sredstava nismo uspeli. Ove godine smo rezervisali Kombank dvoranu pre nego što smo prikupili novac da je platimo, ali smo bili sigurni da ćemo uspeti i to se i desilo.

Da li je i koliko je teško odlučiti se za govornike na seminaru?

To je najteži deo seminara, za sve ostale stvari prihvatam kompromis, ali pravila prilikom izbora predavača su jasna. Ovo je peta godina kako organizujemo seminar, svake godine predavači su ocenjeni visokim ocenama, a razlog za to su strogi kriterijumi po kojima biramo govornike.

Da li ste razmišljali da seminar traje više od jednog dana?

Prve godine seminar je trajao 3 dana, naredne godine smo smanjili na dva i shvatili smo da je najbolje da seminar traje 1 dan. U narednom periodu najavićemo nove programe u okviru našeg brenda “Build Yourself”, ovi programi će biti organizovani tokom cele godine, ali biće i programa koji će biti nekoliko dana pre ili nakon seminara.

Da li su se slegli utisci?

Na dan seminara osećao sam veliku odgovornost, veliki je broj delegata, naš tim je mali, a budžet ograničen, imali smo zahtevan zadatak da sve prođe što bolje. Po prvi put da sam i ja imao osećaj da sam delegat, uživao sam u programu, ali je meni sve to izgledalo kao da nam je postalo stvar rutine. Posle nedelju dana utisci su se slegli i shvatam koliko smo podigli standard u studentskom organizovanju, koliko ovakav projekat znači nama mladima i koliko su mladi zahvalni.

Da li ste krenuli sa pripremama za naredni ,,Build Yourself“? 

Još uvek nismo aktivno krenuli sa pripremama, imamo još jedan program koji je potrebno realizovati, a to je Build Yourself workshop. Trenutno sumiramo rezultate, pravimo planove i iznosimo ideje, ali smo sigurni da će ove godine seminar oboriti sve rekorde.

Naredni seminar će biti održan 5. decembra. 

LAZAR SMILIĆ

FOTO: PROMO 

Close
Social profiles