Slučaj nokautirane milicionerke: Šta nam se dogodilo?

Možete da mrzite komunalnu miliciju i ljude koji rade za nju, možete da mrzite vlast ili opoziciju, ali ako se zalažete za to da Srbija postane pristojna i uređena država – ne možete podržavati nasilje. Ono je nedopustivo.

Juče je u domaćim medijima osvanuo snimak sa beogradske pijace na kom je gospođa koja navodno prodaje nelegalne stvari “nokautirala” komunalnu milicionerku. Nakon toga prodavačica je uhapšena, a vatreni komentatori su istog trenutka stali na stranu gospođe koja je samo radila svoj posao, samo je zarađivala za svoje parče hleba. Uostalom, ova siledžijska vlast je zaposlila dotičnu milicionerku, samim tim je zaslužila šamarčinu, ako ne i više od toga.

Složićemo se da je komunalna milicija dobila prevelika ovlašćenja i da su njeni zaposleni često grubi prema građanima. Na nekom nivou možemo i razumeti čin besne gospođe jer je život u Srbiji težak, često i nepodnošljiv, ali ne sme se nezadovoljstvo iskaljivati na milicionerki koja je takođe samo radila svoj posao.

Kako smo došli u situaciju u kojoj ne možeš biti čovek sa dostojanstvom i integritetom ako nisi na našoj strani? Nesitomišljenik je postao ravan životnom neprijatelju kog treba iskoreniti. Jednostavno, slika iz parlamenta se prelila na ulice širom Srbije.

Jedino što sad možemo da uradimo jeste da biramo pametnije i da na taj način nešto promenimo jer najstrašnija stvar je kada se građani urote jedni protiv drugih. Tada nestaju granice pristojnosti. Ulica postaje jedan veliki ring, a dok se jedni mlate, drugi sa uživanjem navijaju. Zato sledeći put razmislite pre nego što budete komentarisali sličan događaj. Takvo huškanje sutra može biti odlično opravdanje za stvaranje ringa, a u njemu nema nevinih i neutralnih. Ima samo povređenih, a društvo biva poraženo.

Pavle Kosić 

FOTO: TWITTER

Close
Social profiles