MAC drugu godinu zaredom okupio muzičke zvezde Balkana

Music Awards Ceremony (MAC) je muzički festival na kom izdavačka kuća SkyMusic dodeljuje nagrade za dostignuća u muzičkoj industriji na područiju nekadašnje Jugoslavije. Svečana dodela prvih MAC nagrada održana je 29. januara 2019. u beogradskoj Štark Areni.

Najveći muzički spektakl u regionu ove godine održan je 27. januara na istom mestu kao i prošle godine, s tim da je ove godine MAC imao pojačanje u vidu još jedne zemlje koja je pridružila manifestaciji – Slovenija.

Voditeljke programa su bile Tamara Todevska iz Makedonije, Ana Radišić iz Hrvatske i Galeb Nikačević iz Srbije.

Publika u areni i kraj malih ekrana imala je priliku gledati najsavremeniji scensko-muzički spektakl. Pre samog početka sada već tradicionlane manifestacije crvenim tephihom MAC– а imalo je priliku prošetati preko 400 poznatih ličnosti iz regije, a tokom večeri je dodeljeno preko 25 muzičkih priznanja.

Priliku da otvori ovogodišnji MAC imale su Nevena Božović i Marina Vrbos, publika je imala priku da uživa i u nastupima: Sare Jo, Manifica, Kaliopi, Magla benda, Sars–а, Slobodana Trkulje i njegove grupe Balkanopolis, Aleksandre Radović, Nine Badrić. Organizatori MAC–а spremili su dva specijalna nastupa: prvi je bio organizovan sa Unicefom za rodnu ravnopravnost žena, a drugi nastup posvećen je Daliboru Andonovu Gru koji je nosio i simboličan naziv GRU JE TU. 

Nakon 35 godina u Srbiji je ponovo nastupio Oliver Mandić koji je bio kec iz rukava organizatora MAC 2020.

Ove godine posthumno je dodeljena i nagrada Šabanu Šauliću za neizbrisiv trag u muzici koju je primila njegova ćerka Ilda.

Dodeljeno je i specijalno muzičko priznanje Golden MAC koji je ove godine otišao u ruke sve popularnije regionalne trep zvezde Senide Hajdarpašić alijas Senidah.

MAC je i ove godine imao humanitarni karakter pa je sav novac od prodaje majica iz online shopa kao i deo prihpda od prodaje karata preusmeriti Unicef–u, koji će ravnomerno raspodeliti u zemljama regiona za programe osnaživanja devojčica. Kampanju su podržali i glumac Miloš Biković i nekadašnja teniserka i ambasadorka Unicef–a Ana Ivanović.

LAZAR SMILIĆ

FOTO: PROMO

Close
Social profiles