Nesvakidašnji potez Nejmara (VIDEO)

Nesvakidašnja scena se desila u sinoćnoj utakmici između fudbalera PSŽ-a i Monpeljea, fudbaler Parižana je dobio žuti karton zbog toga što je pokušao da prebaci loptu preko dva igrača pomoću čuvenog poteza Rainbow Flick.

Ove sezone je prvenstveno VAR u centru pažnje zbog nekih čudnih odluka, poništenih golova ili neponištenih, faulovi, igranja rukom… Previše je tema za raspravu, ali sudija Džerom Brisar je ovom odlukom šokirao široku fudbalsku javnost.

Utakmica je završena rezultatom 5:0 u korist aktuelnog šampiona Francuske, u 7. minutu su poveli, ali je važno napomenuti da je i trener domaćih Tuhel dobio opomenu u 15. minutu zbog rasprave sa sudijom.

Bitan detalj se desio u 17. minutu kada je golman domaćih dobio crveni karton zbog igranja rukom van kaznenog prostora, ovo je značajno uticalo na dalji ishod meča.

Sporan momenat se desio u 37. minutu, Neymar koji i inače važi za jednog od najspektakularnijih fudbalera u svetu, poznat je po svojim raskošnim driblinzima još od perioda dok je nosio dres Santosa. Pokušao je prebaciti loptu preko dva igrača ali nije uspeo baš kako je želeo pa je lopta otišla u aut.

Sudija Brisar ga je pozvao i dodelio mu žuti karton, kao razlog je navedeno “Nesportsko ponašanje”. Neymar je tad ušao u ozbiljnu raspravu sa sudijom i govorio je svom saigraču Marku Veratiju, “Ja samo igram fudbal i dobio sam žuti karton, ne može da mi da karton za ovo!”

Nakon utakmice Twitter se usijao zbog osuda na račun Francuskog sudije, mnogi ljudi smatraju da moderni fudbal nastoji da uništi popularan brazilski stil igre koji je naširoko poznat kao “Joga Bonito”, generacijama unazad fudbaleri koji dolaze iz Brazila važe za spektakularne baš zbog svojih raskošnih poteza.

Neymar se nakon utakmice oglasio na svom instagram profilu gde je postavio sliku sa utakmice uz opis “Ja samo igram fudbal”.

STEFAN LAZAREVIĆ

FOTO: HEADTOPICS.COM

Close
Social profiles