Čomić: Rado ću snositi sve posledice

Rado ću, sa veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama, izjavila je FoNetu poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić o odluci Etičkog odbora DS da preporuči njeno isključenje iz stranke.

“Moje rešenje etičke dileme o dve odluke, borbi za politiku zastupljenosti žena i odluka o bojkotu sednica, je rešena tako što sam odlučila da podnesem predlog zakona o zastupljenosti manje zastupljenog pola na 40 odsto”, objasnila je Čomić.

Te odluke ne bi bilo da nije bilo saglasnosti većine i nema dobrih promena bez institucionalnog dijaloga, smatra ona.

Čomić je, na pitanje da li veruje da će drugi organi stranke odbiti odluku Etičkog odbora i njeno isključenje iz DS, rekla da je na njima etička odluka.

“Na njima je da mere i vrednuju jesmo li privrženi politici DS da stvorimo prostor za žene, jer je to ono što je evropski duh i svako neka odluči kako misli da treba”, zaključila je Čomić.

Podsetimo, Čomić se juče pojavila, nakon više meseci, u skupštinskoj sali i tako prekinula bojkot dela opozicije. U dnevni red uvrštena su i dva zakonska predloga Gordane Čomić o većem učešću žena na izbornim listama.

Predsednik DS Zoran Lutovac je rekao da je to flagrantno kršenje odluka DS.

IZVOR: FONET

FOTO: N1

 

Close
Social profiles