Na komemoraciji Dragoljubu Žarkoviću veliki broj prijatelja, novinara, političara

Komemoracija povodom smrti osnivača i glavnog urednika nedeljnika “Vreme” Dragoljuba Žarkovića, održana je danas u Dvorani Kulturnog centra Beograd, uz prisustvo velikog broja prijatelja, rodbine, političara, ali pre svega mnogobrojnih kolega iz raznih redakcija.

Kako je javio naš reporter, među okupljenima su bili ministar Nenad Popović, Vuk Jeremić sa suprugom, Đorđe Vukadinović, Olja Bećković, kompletna redakcija nedeljnika “Vreme”… te je dvorana bila premala kako bi primila sve koji su došli da se oproste od poštovanog kolege i prijatelja.

Na početku, na video-bimu su pušteni inserti iz raznih emisija u kojima je Žarković gostovao, a okupljeni su sa setom i suzama gledali.

– Zbogom Žare. Novi broj je na kioscima, a naslovna strana svedoči o našem velikom gubitku – rekao je, između ostalog, dugogodišnji Žarkovićev kolega Milan Milošević.

Od Žareta se oprostio i dugogodišnji glavni urednik “Blica” Veselin Simonović.

– Naš zajednički prijatelj Slaviša Lekić je sve sažeo u jednu rečenicu – umro je najbolji novinar Srbije. Ostao sam bez najvećeg uzora i druga Žareta. Upoznali smo se 90-tih dok smo kratko još radili u “Borbi”. Jednog dana me je pozvao da popijemo piće, bio sam presrećan, mislio sam da sam postao novinar jer me je Žare pozvao za svoj sto. Kasnije smo delili stolove u redakciji i kafani, svaki trenutak je bio dopunska škola novinarstva i života. – rekao je Simonović.

Close
Social profiles