Đorđe Vukadinović izlazi na izbore

Poslanik Nove Srbije – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović izjavio je danas da će izaći na izbore jer, kako je rekao, aktuelnoj vlasti ne treba prepustiti institucije u naredne četiri godine.

Vukadinović nije precizirao sa kim će izaći, ali je naveo da bi to trebalo da bude „nadstranačka politička opcija u kojoj bi bili ugledni pojedinci i otvorena prema političkim ličnostima koji se nisu mnogo ukaljali, a koja bi mogla da ostvari dvocifreni rezultat”.

On je upitao kako je moguće da se čekalo nekoliko meseci da bi se postavilo pitanje da li bojkot važi samo za republičke ili i za lokalne izbo, i ko je koga izdao, a ko izneverio Sporazum sa narodom.

„Da je upola energije utrošeno na argumentovanu kritiku vlasti, možda bi opozicija stajala bolje i mogla da razmišlja o dve opozicione liste”, rekao je Vukadinović novinarima u Skupštini Srbije, prenosi Tanjug.

Dodao je da će odluke skupštine ili vlade, bez obzira da li neko bojkotuje ili ne, važiti i „da će nas pogađati po džepu, srcu ili po glavi”, navodeći da će naredna skupština kako god se završili izbori imati legitimitet.

„Sve drugo je obmana javnosti. Svesna ili nesvesna, možda puste želje ili neki drugi planovi. Samo nemojte pričati kako neće imati legitimitet, jer legitimitet daju građani izlaskom na izbore, a oni će izaći iz raznih razloga”, ocenio je Vukadinović.

On je poručio da je dobro da opozicija u skupštini makar svedoči o tome šta se zbiva.

„Imali smo 2016. godine manifestaciju uspešnog nastupa opozicije kada se ujedinila da bi sprečila neku vrstu izborne krađe, ali zašto se nije nastavilo tim putem, to je drugo pitanje”, rekao je Vukadinović.

IZVOR: POLITIKA

FOTO: A. VASILJEVIĆ

Close
Social profiles