Balkanika: Hurricane mogu da osvoje visoko mesto

Grupa Sanja Ilić & Balkanika sastavljena je od mladih, poznatih i talentovanih muzičara. Njihov muzički stil je jako teško opisati. Osnivač grupe Balkanika je Aleksandar Sanja Ilić. Imali su priliku da brane boje srpske zastave sa pesmom ,,Nova deca” u Portugaliji, kada su zauzeli 18. mesto.

Ko Vam je bio favorit?

Moj si favorito, iskreno mislim da su te devojke najspremnije i nekako ne znam kako tehnički mogu da to izvedu jer na Evroviziji ima dosta isceprciranog glasa. Deluje mi da mogu dobro da se pokažu i osvoje visoko mesto.

Kakvo iskustvo nosite sa evrovizijske scene?

Mladen: Prošle godine sam bio sa Nevenom Božović. Uvek me pitaju koji savet imaš da daš takmičarima koji se takmiče. Moje iskustvo je bilo odlično, doživeli smo nešto što nikada ne bismo. Falilo nam je zabave, relaksiranog vremena da bi taj nastup bolje izgledao. I svakom ko me to pita odgovorim: Samo se provedite do tog nekog vremena dok ne treba da se krene sa pevanjem.

Kako sada reagujete na priče da je Danica 2018. godine pevala na plejbek?

To je jedna besmislica, za Danicu Krstić koja je svi znaju najbolji pevač te vrste muzike, reći da peva na plejbek. Ni tada nismo imali reči, kao što ih nemamo ni sada. Posle su izašle priče da smo sami sebi ukrali pesmu. To je još veća budalaština. Ali svaku pobedu na nekom od ovih takmičenja nose i priče o nekim prevarama i tako dalje. Ja sam davno poslušao savet svog prijatelja koji je rekao: ,,Nikad ne čitam ni pozitivne ni negativne komentare”. To je savet za pobednika Beovizije.

Da li možemo da očekujemo naredne godine da se opet vratite na Beoviziju?

Ako budem napravio pesmu za koju mislim da može da bude za Evroviziju, zašto da ne.

INTERVJU RADILI: LAZAR SMILIĆ i JELENA DOBRIĆ

FOTO: RTS

Close
Social profiles