Daniel Kajmakoski: Ponosan sam na Igora

U finalnoj večeri Daniel Kajmakoski je bio deo ekipe Igora Simića u green room-u, a takođe je i komponovao njegovu takmičarsku pesmu “Ples za rastanak”. Daniel je i sam bio učesnik Evrovizije 2015. godine, a javnosti je postao poznat učešćem u muzičkom takmičenju “X factor” 2014. godine.

Da li si pratio drugo polufinale Beovizije i ko ti se najviše dopao?

Ja sam imao dva koncerta u poslednja dva dana, tako da sam se fokusirao na mog izvođača najviše. Juče nisam stigao da gledam drugo polufinale, ali zato ću sada da uživam i da gledam sve, pa ću sigurno bolji utisak i bolje mišljenje imati posle ovog finala

Ko je tvoj favorit, ako izuzmeš Igora?

Meni je toliko drago i velika čast pre svega što Igor peva moju pesmu i što sam deo Beovizije, ali primetio sam naravno gospodina Kurtića koji ima strašnu baladu, onda Thea Divy, fantastičan vokal, voleo bih da je upoznam, i to mi se dopada. Dopada mi se ona brza numera “Svadba velika”, to mi je nekako najevrovizijska pesma. Imam malo iskustva na Evroviziji, bio sam 2015. i znam da evrovizijska publika uvek voli tako nešto. Ponosan sam na Igora i smatram da je ovo pravi izbor, ponosan sam na njegov nastup u polufinalu, a siguran sam da ću biti ponosan i na njegov večerašnji nastup i zato sam tu, da mu budem podrška.

Kakvo ti iskustvo nosiš sa Evrovizije, kakav je osećaj na toj sceni, pred evrovizijskom publikom?

To je jedno veliko i lepo iskustvo koje te u svakom smislu nosi napred, to ne može ni u kakvom smislu da bude loše i uvek treba da bude čast predstavljati svoju zemlju. Pritisak se oseća što je taj dan bliži. Najbitnija stvar je tim oko tebe, da oni razumeju, da izvođač ne glumi ludilo, nego je baš njemu podrška potrebna, jer što bliže koračaš ka toj velikoj sceni, osećaš pritisak.

Kakav bi savet dao ovogodišnjem pobedniku Beovizije?

Preporučujem da se svi promotivni termini iskoriste, jer to evrovizijskim fanovima širom sveta mnogo znači, znači im da se pojaviš u Amsterdamu, u Moskvi, Londonu… Smatram i da naše balkanske zemlje, ako već učestvuju na Evroviziji treba da obrate pažnju na to, da se možda pojača budžet, da se teret sa izvođača malo skloni, jer ipak oni nose taj teret, predstavljaju sve nas. Ipak mi najviše kritikujemo kada nešto nije u redu, a to može lako svima da se desi, može da se desi da npr. ne uđemo u finale, to nije bitno. Bitno je da mi budemo našim izvođačima maksimalna podrška, onda nema greške.

INTERVJU RADILI: JELENA DOBRIĆ i LAZAR SMILIĆ

FOTO: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Social profiles