These boots are made for walking: Priča o Nensi Sinatri

Kao najstarije dete Frenka i Nensi Sinatre, Nensi, koja nosi ime po svojoj majci, pošla je istim putem kao i njen otac.

Rođena  je 8. juna 1940 godine. Iz Nju Džerzija preselili su se u Holivud kako bi Frenk razvio svoju karijeru, a 1950. njeni roditelji se razvode. Svoju karijeru započela je u novembru 1957. kada se pojavila u očevoj ABC TV seriji. Međutim, proslavila se samo u Evropi i Japanu.

Pesma “These boots are made for walking” lansirala ju je na sam vrh. Dok ju je izvodila Nensi se na TV-u pojavila u čizmama na štiklu zajedno sa go-go igračima obučenim u šarene haljine. Tim postupkom ona je stvorila popularnu sliku Swinging Sixties. Pored ove pesme, snimila je i mnoge druge kao što su “Sugar Town” i “Summer Wine”. Kao glumica ostvarila se sredinom 1960. Rame uz rame sa Elvisom Prislijem igrala je u filmu “Speedway”. U filmu “Marriage on the Rocks” je svom pravom ocu Frenku, glumila fiktivnu ćerku.

Nensi je planirala da napiše knjigu o svom ocu, odnosno njegovu biografiju. Sama ideja o tome nastala je u njenoj dvadesetoj godini na večeri kod njenog oca i tadašnje maćehe Mie Ferou na kojoj je prisustvovao i izdavač Benet Kerf. On je i pokrenuo priču tako što se žalio na neistine koje se plasiraju o Frenku i predložio Nensi da napiše njegovu bigrafiju i ispriča istinitu priču. Izraz na licu njenog oca rekao joj je da ona to mora uraditi. Dvadeset godina kasnije knjiga “Frenk Sinatra, Moj Otac.” je objavljena.

Devedesetih godina Nensi se slikala naga za Plejboj, takođe je radila sa raznim svetskim zvezdama na novom albumu. Nastavila je da se bavi glumom i pojavila se u seriji “The Sopranos” glumeći samu sebe. Kventin Tarantino je njenu obradu pesme “Bang Bang (My Baby Shot Me Down)” iskoristio kao naslovnu numeru za film Kill Bill Vol. I. Nastavila je da se bavi humanitarnim radom i 2006. je dobila svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih.

Nensi se udavala dva puta. Njen prvi brak sa Hjuom Lambertom započeo je 1960, a završio se 1965. Iz ovog braka ima dvoje dece AJ-a Lamberta i Amandu Lambert. Godine 1970. udala se za Tomija Sendsa i nakon petnaest godina se razvela. Majku je izgubila 2018. (umrla u svojoj 101. godini). Nensi danas ima 79 godina. I dalje važi za jednu od najvećih zvezda, kako u SAD, tako i u celom svetu.

SANJA MITROVIĆ

FOTO: PAOLLA

Close
Social profiles