Korona virus otkazuje i teniske turnire

Indijan Vels je trebalo da startuje u četvrtak 12. marta, ali se to nažalost neće dogoditi. Organizatori turnira su saopštili da će turnir u kalifornijskoj pustinji biti otkazan zbog straha od širenja zaraze korona virusom.

Novak Đoković je trebalo da nastupi u Indijan Velsu i veoma je razočaran što je došlo do ovakve situacije. Podsetimo se, Novak brani samo 45 bodova od prošle godine jer je neočekivano ispao već u trećem kolu od neugodnog Kolšrajbera, pa će ove godine imati priliku da jos više uveća prednost na prvom mestu rang liste u odnosu na prvog i vernog pratioca Rafaela Nadala.

Nadal je prošle godine ispao u polufinalu, tako što je predao meč Rodžeru Federeru koji je kasnije u finalu izgubio od Dominika Tima, koji ove godine brani titulu, dok Federera nećemo gledati zbog povrede.

Bodovi od prošle godine se redovno oduzimaju kao i pred svaki turnir, a kada će Indijan Vels biti odigran to još uvek nije poznato. Ono što znamo je da su teniseri i teniserke u šoku i svi se nadaju da će se stvari ubrzo regulisati.

Što se tiče ostalih naših tenisera prošle godine su učestvovali Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, a najdalje je otišao Miomir Kecmanović koji je u četvrtfinalu ispao od Miloša Raonića, a ove godine će pokušati da odbrani te bodove.

Poznato je da će se turnir u Majamiju koji se odigrava od 23. marta do 5. aprila održati u redovnom terminu, nakon sto su čelnici turnira izjavili da neće biti pomeranja i otkazivanja kao u Indijan Velsu. Bar za sada takva odluka ostaje na snazi, a ispratićemo kakva će konačna odluka pasti.

Svest o bezbednosti je sigurno na visokom nivou širom sveta, pogotovo kad su sportski događaji i manifestacije u pitanju i snose se velike mere predostrožnosti da sve bude i prođe u najboljem redu.

Pod velikim znakom pitanja su turnir u Monte Karlu i Rimu koji slede neposredno posle Majamija, a turniri u Barseloni i Madridu bi trebalo regularno da se odigraju, ukoliko se stanje u Španiji ne pogorša, javlja B92.

Još uvek se ne zna kakva su alternativna rešenja, ali čelnicima ATP i WTA sigurno neće biti nimalo lako da se sa teniserima i teniserkama dogovore oko datuma odigravanja turnira.

OLIVER MIJUŠKOVIĆ

FOTO: SK

Close
Social profiles