Kritično: Korona ne zaobilazi ni sportiste

Pre nekoliko sati potvrđeno je da fudbaler Juventusa Danijele Rugani ima korona virus. Ta vest je veoma brzo odjeknula svetom, a za sad je izvesno samo da je fudbaler u karantinu i da neće igrati duel u Ligi šampiona protiv ekipe Liona. Postavlja se pitanje da li je preneo nekome od saigrača i šta će dalje biti sa njim.

U Italiji je situacija kritična već danima i poznato je već nekoliko slučajeva gde su fudbaleri pozitivni na virus, a on nije zaobišao ni nekoliko košarkaša u Italiji.

Vesti dolaze i iz NBA lige, gde se sumnja da košarkaš Jute i francuski reprezentativac Rudi Gober ima korona virus. Meč koji je trebalo da se odigra u noći između srede i četvrtka između Oklahome i Jute otkazan je zbog dramatične situacije koja se odvija. Da situacija bude još gora, Rudi Gober je naravno bio u redovnom kontaktu sa saigračima i ostalim rivalima, a nedavno je imao i konferencije za novinare, gde je u najmanju ruku bio u kontaktu sa mikrofonima i diktafonima koje ne koristi samo on.

Prvi meč u istoriji NBA lige koji će se odigrati bez publike je najavljen za noć između četvrtka i petka između Golden Stejt Voriorsa i Bruklin Netsa. Akter meča, doduše sa klupe (zbog povrede) biće i srpski mladi reprezentativac Alen Smailagić, koji nosi dres “ratnika” i polako dobija šansu ove sezone.

Korona je uzela maha i u Sjedinjenim Američkim Državama, a videćemo kakav će odgovor na to biti.

PREKINUTA NBA LIGA

OLIVER MIJUŠKOVIĆ

FOTO: ESPN

Close
Social profiles